Jong geleerd…

.. is oud gedaan. Aan dat spreekwoord moest ik zaterdag denken toen we, bij één van mijn favoriete adresjes in Antwerpen, Barnini (Oudevaartplaats) aan de koffie zaten.

Mijn man koos voor een cappuccino, ik voor een kleine koffie met melkschuim. De ober stelde voor om hem te serveren met warme melk zodat het een cortado (Spaanse mini power cappuccino) werd. In Frankrijk drinken we dat meestal na de maaltijd en daar vraag je dan naar une noisette.

Al van kindsbeen af ben ik, net als mijn vader was, een grage koffiedrinker. Elk jaar gingen we op vakantie naar Italië en daar mocht ik dan Cappuccino drinken. Hij deed altijd 3 suikerklontjes in zijn tas, ik geen. Bovenop het melkschuim lag een dun laagje cacao vermengd met fijne suiker. Die at ik er eerst af zodat de suiker in geen geval in de koffie zou verzeild geraken. Koffie was voor grote mensen en mijn broer en ik waren altijd in de wolken als we het ook mocht drinken. We genoten van de eerste schep tot de laatste slok…

Deze ook lezen?

Reacties gesloten.