koffie recepten taart vegan verzamelen

Op de koffie…

Net zoals ik elk jaar tegen eind september nestdrang krijg, borrelt er vanaf midden augustus (tenzij het hoogzomerweer is) een enorme goesting naar boven om te beginnen bakken…

Toen ik van de week op de koffie ging bij mijn moeder viel de regen met bakken uit de hemel. Amper 15 graden was het buiten dus dat vroeg om een lekker stukje taart bij de koffie. Ik snuisterde wat tussen mijn paperassen en vond in een knipsel het recept voor een blauwe bessen crumble. Dat wilde ik wel eens omzetten naar een vegan versie. Mijn ongerustheid tijdens het bakhalfuurtje in de oven was niet nodig geweest want de taart kwam er uit zoals ik gehoopt had én ze bleek nadien ook zo te smaken. Om te smullen dus!

Voor 1 kleine taart heb je 100 gr zachte plantaardige boter, 135 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, snufje zout, 90 gr suiker, 3 el appelmoes (ter vervanging van 1 ei), citroenzeste, 75 gr sojayoghurt en 100 gr blauwe bessen nodig. Voor de crumble meng je 35 gr bloem, 15 gr geraspte cocos (ik gebruikte schilfers), 25 gr rietsuiker en 25 gr blokjes ijskoude plantaardige boter tussen je vingers tot het kruimelig is. Zet in de ijskast tot gebruik. Klop ondertussen de boter, suiker en het appelmoes tot een luchtig mengsel. Voeg de citroenschil en de yoghurt erbij en meng tot een homogene massa. Meng er de (gezeefde) bloem, bakpoeder en zout door en vouw er als laatste de bessen onder. Schep het beslag in je taartvorm en bedek met de crumble. Schik er nog wat blauwe bessen bovenop en bak een 30 à 35 minuten in een oven van 170°c. Serveer lauw, desgewenst met een toef (soja)slagroom en nog wat bessen. Smakelijk.

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. Mmmm niet verkeerd die drang om te bakken! Daar maak je menig mens vast blij mee =)

  2. Oei, dat ziet er verleidelijk lekker uit 🙂

  3. Zaaalig!

Reacties zijn gesloten.