Reveillons nos poubelles…

‘Het nut van niksen. Vakantie vieren in je hoofd.’… lees ik in een artikel van het Flow vakantieboek van dit jaar. Voor mij geen probleem hoor. Ik kan mezelf makkelijk voorhouden dat ik in de Provence zit zelfs als ik in België ben.
Zo is er een bepaalde baan in een naburig dorp die me sterk doet denken aan de fameuze D99 in Saint Rémy de Provence die bijna helemaal omzoomd wordt door oude platanen. Als het zonnetje schijnt komt er amper fantasie bij te pas. Ook in ons huis en onze tuin probeer ik het zuiden op te roepen. Beetje bij beetje gaat het interieur de Provençaalse toer op want elke keer brengen we wel iets mee van daar. Dit keer spotte ik er mijn verjaardagskado.
In Saint Rémy de Provence, één van onze favoriete dorpen, is een winkel (Boutique Anikado) waar verschillende (wisselende) kunstenaars hun creaties verkopen. Sommige ervan vallen wel in mijn smaak en staan nu op mijn wish list… De Fleurs Nomades van Laetitia wil ik wel in mijn tuin. Les dondons van Titou Vergier zijn mooi, sierlijk en grappig. Deze figuren uit papier mâché doen me wat aan de Nana’s van Niki de Saint Phalle denken, ook een favoriet van mij. Voor een schilderij van Corinne Rubens zou ik ook wel een plaatske kunnen vinden. Wat het kunstwerk van Vincent Couget betreft… dat heb ik dus sinds kort in mijn bezit. Ik smolt meteen van verliefdheid toen ik ‘het’ in de vitrine zag staan. Vincent maakt poub’art ofte kunst, meer bepaald lampen, met spullen die iemand anders zou weggooien. Upcycling. Ik zag lampen gemaakt van blikken dozen en bakvormen maar mijn keuze ging naar de Boulloire ‘love’…

Een prachtige uiterst fijn afgewerkte sfeerlamp. Een pièce unique gemaakt van een oude moor zoals ze in het Antwerpse zeggen. Een waterketel in schone taal. Een attribuut dat me doet denken aan mijn kindertijd want daarmee werd thuis de koffie opgeschonken. Ik doe dat zelf ook soms nog maar dan met een iets moderne versie.

Hoe vind je ‘m, mijn nieuwe lamp!?

Deze ook lezen?

One thought on “Reveillons nos poubelles…

 1. Billy

  juli 15, 2014 at 3:28am

  je moet er maar opkomen hé!

 2. kreamade

  juli 13, 2014 at 3:35pm

  Ik vind deze lamp echt zoooo mooi!! gr. Hennie

 3. Els04

  juli 13, 2014 at 2:09pm

  Heel schooon! En dan nog met een hartje!

 4. Homemade and more

  juli 12, 2014 at 4:48pm

  Schitterend, je nieuwe lamp ! De moor doet mij ook denken aan mijn kindertijd.<br />Nog een fijn weekend,<br />Martine

 5. José

  juli 12, 2014 at 11:15am

  Wow ik vind hem geweldig!! Krijg meteen zin om in de mijne gaten te gaan maken. <br />Ik gebruik er nog steeds een, vind het altijd wel iets hebben als zo'n ding begint te fluiten hahaha. <br />Hier (Nederlands-Limburg ;-)) noemen we dat een moer op zijn plat gezegd.<br /><br />

 6. De Sierkip

  juli 12, 2014 at 10:17am

  Gave lamp! Zo knap om dit soort dingen te bedenken, en maken natuurlijk. Die afvalberg kan nog wel kleiner dus. Veel plezier ervan!

Reacties gesloten.