Stadswandeling oude haven, langs Broer Bretel…

Donkere wolken hadden de hele wandeling lang dreigend boven onze hoofden gehangen om ons uiteindelijk toch nog te vergasten op een vlaag. Paraplu’s werden bovengehaald maar de regen kon onze pret alleszins niet bederven. Lachend en grappend zetten we onze tocht voort…

Tot hiertoe was het, op het ontbijt na, een enorm droge wandeling geweest en dat zijn we niet gewend. Het Pomphuis was dicht en bij La Pipe d’Anvers stonden we ook voor een gesloten deur maar gelukkig was Broer Bretel waar ik hen op koffie wilde trakteren wél open.

Deze koffiebar in de Nassaustraat is wat het pretendeert te zijn, een bar waar je koffie kan drinken. ‘k Moet toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was door het interieur. Waar het vooraan nog licht en retro gezellig is om zitten blijft dat achteraan in de zaak een beetje achterwege. Ook al hangt er aan één kant een leuk behang aan de muur, een bretel aan een andere en is de lamp boven de tafel best origineel te noemen toch is het er naar onze mening (voorlopig?) iets te donker en ongezellig. Het slordige gordijn voor een gat in de muur maakt die hoek zelfs redelijk slordig overkomen. Zonde. Mààrrrrr de koffie is er lekker (kan niet anders met Caffènation bonen) en de bediening door de broers met hun bretels charmant. Als de drang naar koffie groot is een uitstekende stop op het eilandje dus!

Voor alle posts van de stadswandeling oude haven KLIK hier.

UPDATE: Broer Bretel permanent gesloten sinds 2017.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!