gedachten koffie Thuis

Start to koffieklets…

Jaja, ‘Start to koffieklets‘ bestaat echt. Voor zover ik weet alleen in Antwerpen. Het is een spel dat kan gebruikt worden op een straatfeest om elkaar beter te leren kennen. Er zitten leuke opdrachtjes tussen zag ik al. Misschien brengt het anderen wel op ideëen. 

Koffiekletsen, heerlijk tijdverdrijf. Doe je dat met blogvriendinnen dan hoef je er absoluut geen spel bij. Dat vind ik nog steeds de meest ongelooflijke meerwaarde aan het bloggen, het feit dat je elkaar al jaren lijkt te kennen als je voor het eerst afspreekt. En dat tasje koffie is bij elke volgende afspraak van de partij want koffiekletsen kunnen veel (ex)bloggers even goed als schrijven. Bij nader inzien hebben we er zelfs niet eens koffie bij nodig.

Maar bon, ‘k wilde het eigenlijk over een ander soort koffiekletsen hebben. Tasseografie of koffiedik kijken zoals ze wel eens zeggen. Eentje in de letterlijke zin van het woord dus. Iemand van de madammenclub doet het. Je drinkt je koffie en na afloop leest zij in de resten die aan de koffietas blijven plakken zo’n beetje je toekomst. Zoiets als theeblaadjes lezen is dat. Ikke, curieus als ik ben, vroeg haar van de week tijdens de lunch om ook mijn koffie te lezen. Zo zag ze de aankondiging van een geboorte of zwangerschap (heb een vriendin die op het punt staat te bevallen), nieuwe vriendschappen (vorige zondag veel leuke mensen leren kennen en volgende week twee dagen op trot met een groep waarvan ik er verschillende nog nooit gezien heb), een oud(er) persoon met bril en hangende kaken komt op bezoek (Euhm tja, dat wordt dan een verrassing.),.. ‘k Ga in elk geval een positieve periode tegemoet was haar besluit. Allez vooruit. We hebben er allemaal eens goed mee gelachen.

‘k Zou mijn toekomst trouwens nooit echt laten voorspellen. We zien zo ook wel waar het leven ons brengt zonder dat je je al druk moet maken om iets dat misschien nooit gaat gebeuren.

Misschien iets voor jou? Er bestaat een onderhoudend filmpje over. In het programma Life & Cooking op RTL4 (Hollanders zijn sowieso meer met die dingen bezig denk ik) liet Tülay  namelijk zien hoe koffiedik lezen in zijn werk gaat. Met onderhoudend bedoel ik vooral presentator Carlo Boszhard die Tülay (Ze spreekt gebrekkig Nederlands) niet zo goed verstaat. De smoelen die hij trekt terwijl ze praat zijn geld waard en de interactie tussen hem en Irene (Moors, co-presentatrice) liegen er ook niet om. Mocht je willen weten wat in zijn kopje te lezen viel klik dan ook hier

Dit lees je misschien ook graag...