Waarom stap je tijdens een onvoorbereide wandeling bij de ene zaak wel binnen en bij een andere niet? Het uitzicht en hoe ze zichzelf aanprijzen is daarin (voor mij toch) dikwijls de beslissende factor. Niet altijd een even goede barometer want het creëert natuurlijk bepaalde verwachtingen.  Neem nu bijvoorbeeld Tartine.

Mijn vriendin en ik waren benieuwd naar de, volgens de slogan op uitstalraam en krijtbord,  ‘verse huisbereide en handgesneden tartines…’  en verheugden ons al op de geuren van vers gebakken brood, gebak en koffie  die ons tegemoet zouden komen bij het openen van de deur.

tartine

Helaas. De dikke sneden zijn vers én lekker (‘k miste er wel een lik boter op of bij) daar niet van maar blijken niet door/bij hen maar een bevriende bakkerij te worden gebakken.  Huisbereid… waarmee ze waarschijnlijk het beleggen ervan bedoelen? Een beetje een instinker dus.

cappuccino bij Tartine

De koekjes en taarten worden volgens de eigenaar wél zelf gebakken maar ook hier, behalve van het feit dat ze op ‘rustieke’ wijze op de toonbank staan, geen bewijs van en dat vonden we best wel een gemiste kans.  Onze zintuigen hadden hier liever een soort Starfish & Coffee beleving gekregen, maar bon. Wie zonder tralala op zoek is naar een lekkere, verse en betaalbare boterham is  aan de Minderbroedersrui 64 in Antwerpen wel op het goede adres en daar is het Tartine misschien gewoon om te doen.

tartine antwerpen

 

Tartine, Minderbroedersrui 64 in Antwerp, the place to be if you’re into a quick lunch with fresh sandwiches.

Aanbevolen artikelen