België Frankrijk kleine kindjes worden groot koffie Nederland Tips Uit met kids

Uit tips in binnen- en buitenland voor 2019

Vorig jaar veel te weinig geblogd maar toch best wat uitstapjes gemaakt en nieuwe ontdekkingen gedaan waarover wat te vertellen was. Laat ik dat voorlopig al in het kort rechtzetten

Niet dat het verdoken wereldnieuws zou geweest zijn maar laat ik het op zijn minst mijn online geheugen noemen. Misschien heb ook jij er wat aan.

Welke nieuwe winkels ontdekt:

Welke tips voor uitstapjes en weekendjes weg in binnen- en buitenland moet je zeker noteren:

Roussillon en Provence in de Vaucluse, het rode dorp.
Boottocht op de Petit Rhône. Bekijk de Camargue eens vanaf de radarboot Tiki 3. Vertrek in Les Saintes Maries de la Mer
De abdij van Postel, een plaatje in elk seizoen. Vlakbij genoeg wandelwegen en terrasjes voor een lekker abdijbiertje.
Brugge dat is kunst, cultuur, shoppen, lekker eten en drinken. Een lekker biertje bij Brouwerij Bourgogne de Flandres, Het onzichtbare Brugge, de Sint Donaas ruïnes onder het Plaza café (Crown Plaza hotel). Op zoek naar goede Belgische chocolade (te herkennen aan het logo van de gilde der Brugse chocolatiers). Bezoek Historium Brugge en beleef de gouden eeuw. Mis vooral de virtuele toer door de middeleeuwse stad niet.
Een weekendje Limburg met o.a. Sint Truiden by lights (nog tot eind januari, een wandeling langs verlichte gevels), een tentoonstelling of bezoek aan een museum, brocante of vintage items scoren op sundaymarkt, shoppen, een ritje door de omgeving en afsluiten bij de doorkijkkerk in Borgloon, ook Reading between the Lines genoemd. De “kerk” is een installatie van 2011 naar een ontwerp van het architectenduo
Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh. Dit jaar kan je inschrijven voor een begeleide kunstwandeling.
Een tentoonstelling meepikken in het Musée des Alpilles.
Lavendelveld(jes) dicht bij huis, ja het bestaat. Zelfs in België. Hou deze zomer bijvoorbeeld eens een middag vrij voor de lavendelhoeve in Stokrooie.
De rest van de dag breng je door met een wandeling in de mooie landelijke omgeving en een bezoek aan de vlakbij gelegen abdijsite Herkenrode. Een aanrader!
Nog een plekje vrij in je agenda? Een bezoek aan Hulst tijdens de Hulsterdweildag is een beleving op zich. De naam ‘dweilband’ kennen ze alleen in Nederland. In België noemen ze zo’n wandelende muziekgroep een brassband geloof ik. In Hulst wordt er elk jaar een wedstrijd gehouden. Sfeer verzekerd!

En een goed gevulde zomeragenda ook.

Dit lees je misschien ook graag...