Aan tafel recepten vegan

Lekker makkelijk…

1 mei, dag van de arbeid en (bijna) niemand moet werken. ‘k Vind dat eigenlijk een beetje raar. Enfin, mij hoor je op zo’n extra verlofdag voor manlief niet klagen hoor! Koken doen we vandaag op dezelfde manier; lekker (en) makkelijk. Aardbeien, niet van die veel te platte Spaanse maar heerlijk dikke, stevig zoete ‘jarbezen’ uit Hoogstraten (Jaja, ze zijn er weer en mmm, ik ben er gek op!) in een verrassende tartaar, in combinatie met tomaat. Om van te smullen…

 
Voor 4 personen: Maak een insnijding aan de steelaanzet van 4 tomaten, dompel ze even onder in kokend water en verfris nadien in koud water. Verwijder de schil en pitten van de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Was 250 gram aardbeien, verwijder de kroontjes en snij het vruchtvlees eveneens in kleine blokjes. Maak een vinaigrette met 1/2 tl agavesiroop, 2 el witte balsamicoazijn, 1 el druivenpitolie, een mespunt mosterd, een snuifje cayennepeper, peper en zout. Meng de tomaten met de aardbeien en marineer kort in de vinaigrette. Schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en serveer meteen.

Smaakt buiten bij een streepje zon (is er eindelijk) nóg beter!

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. zegt:

    Heerlijk, ik heb het ook al uitgeprobeerd!<br />

  2. zegt:

    dat ziet er wel héééééél lekker uit!

  3. Nomnom..dat ziet er weer lekker uit!!

Reacties zijn gesloten.