Lente op mijn bord…

De dagen worden langer en lichter, heerlijk! Planten en bloemen hebben dat ook door en beginnen stilaan kleur te krijgen. Jammer genoeg kan ik over mijn lijf in die figuurlijke termen niet schrijven. Zelfs na een deugddoende vakantie wil het helaas nog niet echt meewerken zoals het hoort. Pijn die niet wil wijken en nog altijd evenveel recup nodig hebben dan in de wintermaanden… chronisch ziek zijn sucks! Enfin, niks aan te doen, nemen zoals het komt en uitkijken naar beter tijden. Meer valt daar niet over te zeveren hé.

Zit er nog geen lente in mijn lijf dan tover ik het wel op mijn bord. Onze maaltijden, die zijn wél al lichter geworden. Kan ik je misschien inspireren met deze fruitige, makkelijk en snel klaar te maken, megabangelijk lekkere desserten?

Ananas met venkel en komijn

Snij ananas in kleine blokjes. Rooster in een pan venkel- en komijnzaad. Voeg de ananas toe en bestrooi met suiker. Laat licht karameliseren. Snij ook een venkel in fijn blokjes en bak die aan in wat plantaardige boter. Voeg wat agavesiroop toe en laat karameliseren. Meng ananas en venkel en werk af met dragon. Zowel warm, lauw als koud lekker. Voor de liefhebbers kan er een bolletje ijs bij.

Kiwisoepje met aardbeien

Schil enkele kiwi’s en mix met gembersiroop. Werk af met aardbeien (of mango). Erbij: sojayoghurt gemengd met sojaslagroom.

Deze ook lezen?

One thought on “Lente op mijn bord…

 1. veerle

  april 22, 2013 at 10:21am

  De ananas doet me watertanden.<br /><br />Hoop dat jouw lichaam gauw ook een lentelichaam mag worden.

 2. LYDELA

  april 20, 2013 at 7:58pm

  Ga ik zeker uitproberen, ziet er heeel lekker uit! Het goeie weer komt er wel aan en dan gaan we proberen ons beter te voelen, hé

 3. Mycupoflatte

  april 19, 2013 at 6:43am

  Heerlijk he die lente? Ik hoop dat je lichaam snel ook in de bloeifase schiet! 😉 Wat een aparte recepten weer. Leuk zeg!

 4. La FeMe en Spruiten

  april 18, 2013 at 7:50pm

  Nana, wat ben jij een lieverd. Ik kreeg gisteren zo'n lief kaartje met de post. Ben ik heel blij mee. Dank je wel hoor.<br /><br />Gaat het bij jou ook goed met het kroost?<br />Ik ben geen kokkin helaas want ik houd wel van lekker eten maar die kiwi soep die ga ik wel maken. LIjkt me zooo lekker en ook niet moeilijk. Een echt zomers gerechtje. <br /><br />Groetjes saskia

 5. fotorantje

  april 18, 2013 at 12:18pm

  ik begin enkel te zeveren als ik die lekkere desserkes zie<br />(zeveren is ook kwijlen, watertanden,… moest dat in het antwerpse niet gekend zijn dat woord)<br /><br />over het andere zeveren helpt ons geen sikkepit vooruit, anders zou ik dat constant doen 🙂

 6. Kim

  april 17, 2013 at 7:39pm

  Ja, heerlijk he, het licht, de zon, de kleuren buiten 😉 <br />Wat vervelend dat je lichaam niet voelt zoals je zou willen (naar om te lezen dat je met een chronische ziekte kampt). <br />Hopelijk is het, net als de lente, een beetje late reactie… <br /><br />Het soepje ziet er erg lekker uit, die ga ik zeker uitproberen.

 7. Els04

  april 17, 2013 at 1:33pm

  Dat soepje, mmmmmmmmmmmmmmm!

Reacties gesloten.