Aan tafel als het snel moet gaan gedachten recepten taart vegan

Life is like a pie…

 • ‘t slaagt al eens tegen
 • ‘t heeft soms verrassende ingrediënten
 • is om 100% van te genieten
 • moet je delen
 • veel te snel op
 • vul zelf maar verder aan…

De twee taarten die ik van de week maakte sloegen niet tegen, hadden ook niet meteen verrassende ingrediënten. Ik heb ze wel gedeeld met mensen waar ik van hou én er 100% van genoten. Natúúrlijk waren ze ook veel te snel op.

 
Groentetaart:
Als basisidee gebruikte ik de tomaten-paprikataart op pagina 128 uit 500 vega gerechten van Deborah Gray die me helemaal goesting deed krijgen. Ik zette ze als volgt naar mijn hand tand:
Bodem: plantaardig bladerdeeg (zelf gekocht)
Saus: Ajvar (een Arabische saus op basis van aubergine en paprika) gemaakt volgens dit recept (of je kan hem kant en klaar kopen als het snel moet gaan) en dan in de blender met kidneybonen, verse basilicum, platte peterselie, look, olijfolie en geroosterde pijnboompitten.
Topping: Groenten naar keuze maar ik gebruikte tomaten in schijven en groene asperges overlangs in de helft gesneden.
Afwerken: Het bladerdeeg uitrollen en met een mes op 2 cm van de rand een rand kerven (zodat deze buitenrand kan rijzen en zo een taartrand zal vormen). Saus verdelen en beleggen met topping. Randen bestrijken met olijfolie. De taart 25 minuten afbakken op 190°c.
 
Kokostaart:
Net zoals het leven moet het bakken van een taart al eens snel en makkelijk gaan. Deze kokostaart is daar een perfect voorbeeld van want klaar op 35 minuten.
 
 
In 5 minuten heb je een mengeling gemaakt van 1 cup (of eender welke tas of kom die je voor het hele recept gebruikt) sojayoghurt, 3 cups bloem, 1 1/2 cup oerzoet (of suiker), 1/2 cup plantaardige olie, 2 1/2 cup kokosmelk (kwam overeen met 1 volledig blikje), 1/2 zakje bakpoeder en, eventueel, een handvol kokosschilfers. Doe dit mengsel in een taartvorm en bak 30 minuten in een oven van 190°c en klaar! Halveer deze hoeveelheden voor een kleine taart. Het deeg kan ook gebruikt worden voor muffins die je dan als topping bijvoorbeeld wat kokosslagroom kan geven afgewerkt met geroosterde kokosschilfers.
 
Lekker en helemaal plantaardig!
 

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

 1. zegt:

  die kokostaart ziet er wel mijn ding uit, maar kan die sojayoghurt ook door gewone (ongesuikerde natuur)yoghurt vervangen worden?

 2. Mmmmmm dat ziet er lekker uit….&#39;t is dat ik op dieet ben….<br />Fijn weekend!<br />X Nicole

 3. zegt:

  oh, zalig!!!!<br />ben benieuwd of je iets gaat vinden ipv het ei.<br />dan wil ik het ook wel eens op jouw manier doen!<br />liefs Els

 4. Nomnomnom! Wat een heerlijkheid weer =)

Reacties zijn gesloten.