Britse wetenschappers hebben een aardappelsoort “ontdekt” die tot de helft van de normale hoeveelheid calorieën bevat. Een light-patat dus! De aardappel zou soms
tot wel 56% minder “dik maken” maar toch evenveel vitamines en smaak bevatten als de andere soorten. De lekkernij met de mooie naam “Vivaldi” bestaat al langer en
werd eigenlijk ontworpen voor zijn “boterige” smaak. Eindelijk nog eens écht goed nieuws voor de afslankers onder ons. Tegenwoordig is het al ‘light’ wat de klok slaat.
Moest het dan nog de waarheid zijn en echt minder suiker en/of vetten bevatten… Als je op een eerlijke manier wil afslanken blijft het toch etiketten nalezen op de
verpakkingen. Vooral bij de light versies want die bevatten soms meer slechte ingrediënten dan de gewone. Ik schrok bijvoorbeeld nog toen Test Aankoop afkwam met de tests op ontbijtgranen. Uit gewoonte én omdat het aanbevolen wordt door Weight Watchers eet ik af en toe Special K als ontbijt. Blijkt nu dat het toch niet zo goed is voor de lijn. Niet dat ik nu mijn voorraad uit de kast ga halen en iets anders ga kopen…het is gewoon de lekkerste. En dat is toch ook belangrijk!
Mijn eigen dieet loopt momenteel goed. Het is natuurlijk ook nog maar de derde dag. Gisteren op de markt kocht ik lekkere Marokkaanse aardbeien aan 1 euro per doosje.
Lekker zoet en een makkelijk en gezond hapje tussendoor. Zeker in deze winterperiode, want dan vind ik het seizoensfruit maar niks. Toen ik vanmorgen op de weegschaal ging staan, toonde die al 1,2 kg (?) minder dan maandag. Toch kijk ik naar het resulaat per week en niet per dag want dat kan heel misleidend zijn. Ik zal
dus maar beter proberen om me tot maandag niet meer te wegen. Ach, het steekt ook niet zo nauw. Ik heb nog 9 maanden tijd om mijn kilo’s kwijt te raken. Tegen de
trouwpartij van onze zoon zou ik er graag piekfijn en “om op te eten” uitzien.