Aan tafel Flexitariër Frankrijk

L’Ousteau Gourmand…

Nu de grote vakantie van start is gegaan en de uittocht naar het zuiden begonnen is, komen restauranttips in de Provence misschien wel voor iemand van pas. Eén van onze recente ontdekkingen is L’Ousteau Gourmand in Fontvieille. Dit restaurant vonden we in de gids Le bouche à Oreille. Fontvieille is een heerlijk dorp op zich. Marktdag stelt er niet echt veel voor met zijn 20 of wat kraampjes maar je kan in en rond het dorp wel mooi wandelen. De wandeling naar de molen van Daudet bijvoorbeeld, Sur les traces de Daudet, is zeer de moeite. We deden ze in september 2010. Tip: stevige wandelschoenen zijn een must.

Beetje spiermassa ook. De op een serieuze heuvel gelegen molen (nu museum gewijd aan de schrijver) is bekend uit ‘Lettres de mon moulin’ maar wist je dat Daudet zijn brieven niet echt in de molen schreef maar wel in Parijs?

Maar bon, ‘t restaurant dus. Net buiten het dorpcentrum ligt het, aan de route du Nord 159. Boven is een bed & breakfast met bijna dezelfde naam, L’Ousteau de Fontvieille, maar die is van de huiseigenaar (de restauranthouder huurt enkel de benedenverdieping). Je kan er zowel vooraan op het terras als achteraan in de tuin eten. De bediening is vriendelijk en het eten (voornamelijk vis) verrukkelijk.

Fontvieille is op alle gebied een aanrader!

UPDATE: Restaurant bestaat ondertussen niet meer.

Dit lees je misschien ook graag...