Aan tafel recepten vegan

Marsepeinkoekjes…

Altijd al heb ik genoten van bakken. Koekjes, cakes, taarten, brood,… En zeker als dat samen kon met de kinderen. Zoon had dan altijd een grote witte koksmuts op en wou ook altijd een schort aan. Dochter stond er bij en keek ernaar, wachtend om de deegkom uit te likken. Ze zijn nu dan wel al uit huis maar er als de kippen bij als ze weten dat mama in de keuken heeft staan bakken. De koekendoos is dan snel leeg. Een simpele lekkernij voor groot en klein en in geen tijd klaar zijn deze marsepeinkoekjes:
Nodig: 225gr amandelpoeder, 125gr bloemsuiker, 1 mandarijn, 1 eivervanger, bakpapier, 1 druppel amandelessence, 1 vanillestokje
Bereiden:
Rasp de schil van de mandarijn. Je hebt 1 eetlepel zeste nodig. Klop de eivervanger op met wat koud water. Snij het vanillestokje in de lengte door en schraap er de pitjes uit. wrijf ze met de vingers door 2 eetlepels amandelpoeder. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed de marsepein goed door. Voeg indien nodig enkele druppels water toe, tot je een mooi samenhangende substantie krijgt. Rol er een worst van met 5 cm doorsnede. Snij de rol in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak de koekjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °c. Draai ze voorzichtig om en bak ze nog 5 minuten tot ze lichtbruin zijn en binnenin nog zacht. Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze maximaal 1 week in een luchtdichte koekendoos.

Dit lees je misschien ook graag...