Aan tafel allergievrij als het snel moet gaan recepten taart vegan

Met liefde gemaakt…

dat smaakt…
Zelfs als je je weinig tijd hebt. Met slechts 3 aangekochte ingrediënten (veldsla, gele courgette en aardbeien) aangevuld met dingen uit de voorraadkast maakte ik snel een volledig lunchmenu.

Voorgerecht: courgetteroomsoep (foto boven – Courgette en groentenbouillon koken, afwerken met Alpro cuisine room)

Hoofdgerecht: broodje curry/gegrilde gele courgette (broodje besmeren met spread (Tartex spread courgette-curry smaak), beleggen met gegrilde courgette die je vooraf even marineert in olijfolie, citroensap en peper, veldsla, walnoten en gedroogde cranberries)

Dessert: Taart natuurlijk!

 
Voor 4 aardbeienroomtaartjes meng je 200 gr walnoten met 2 el (plantaardige) boter, 1 el ahornsiroop en 1 el bruine suiker in de blender tot een korrelige massa. Verdeel over 4 ingevette taartvormpjes en bak een kleine 15 minuten in een oven van 180°c. Laat afkoelen en ontvorm. (Tip: Maak de bodem dik genoeg want hij breekt makkelijk bij het ontvormen.) Terwijl de bodem in de oven zit maak je 150 gr aardbeien schoon die je in blokjes snijdt en mengt met 2 el Grand Marnier en klop je 120gr (Alpro luchtig & creamy) room op. Stel de taartjes samen door de gemarineerde aardbeien op de bodems te leggen, daarover de slagroom met nog wat in schijfjes gesneden verse aardbei bovenop. Smakelijk!

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. Oh…. Dat ziet er heerlijk uit!!

  2. het ziet er allemaal erg lekker uit, jammies!

  3. Zalig!!!!!!!!!!!!!!!!! Helemaal mijn goesting, van begin tot einde!!!!

  4. mmmmmmm lekker!!!!

Reacties zijn gesloten.