Aan tafel mijn tuin Thuis

Mijn tuin…

Wat kan ik genieten van mijn tuin. Met het mooie weer profiteerde ik ervan om hier en daar wat te fatsoeneren. Onze tuin is onderhoudsarm ingericht maar je blijft er toch werk aan hebben. Ik vind dat rustgevend. Geen gras in onze tuin maar wel veel vaste planten. Mijn eigen groene cocon. Zalig!
En zoveel soorten groen er zijn. Je hebt geen idee! De grote snoeiwerken zijn voor mijn ventje maar het gewone onderhoud neem ik voor mijn rekening. En elk jaar is er wel iets dat ik wil veranderen. Een plant die ik wil (laten) verzetten of bijkopen. Er is ook zoveel keuze. Massa’s appels hangen er aan de appelboom, we hebben weer heel veel walnoten en ook de bessenstruiken zijn goed gevuld. Het andere fruit doet het niet goed. Met een kers of 10, 6 peren, geen pruimen,…. triestig!

Veel vogels ook die een nest komen maken. Een paar merels bijvoorbeeld. Het paaltje waar de merel opzit was de houvast van een boompje dat we wilden uitdoen. Sinds het boompje (voorlopig) gekortwiekt is gebruikt deze merel dat paaltje als parking. Hij vliegt aan, gaat op het paaltje zitten, kijkt even rond of de kust veilig is en springt vandaar in de haag waar zijn nest is. Het blijft dus noodgewongen nog even staan. Maar ook roodborstjes, mussen, duiven en natuulijk mezen. Nog even en de mezenkleintjes zullen uitvliegen maar nu vliegen de ouders nog aan en af. En wanneer ik dan ‘s avonds sta te koken kan ik alles (vanuit mijn grote maar nog steeds niet afgewerkte keuken) goed in de gaten houden. Mijn ventje leest dan ondertussen rustig de krant.

Vanaf morgen voorspellen ze slechter weer. Nog even in de tuin prullen dus. Ik heb nog wat tijd want koken doe ik niet vanavond. We eten zeebaars op de bbq en bakken is dan mijn ventje zijn taak. Een sla (kerstomaatjes, witte kool, sla, ui, zwarte olijven), tzatziki en vers gebakken stokbrood erbij. Snel gemaakt hé. Dessert? Natuurlijk! Banaan (in de pel) gebakken op de bbq met een bolletje ijs en caramelsaus. Van bloggen zal er vandaag niet veel meer in huis komen. Sorry makkers, ik heb andere dingen te doen.

Dit lees je misschien ook graag...