Aan tafel allergievrij ongewoon lekker recepten vegan

Ongewoon lekker…

Het etentje met vrienden van verleden week kon niet doorgaan omdat manlief een migraine aanval had gekregen in de namiddag. Het dessert dat ik wilde maken stak zo mijn ogen uit dat ik uiteindelijk toch een try-out deed voor mezelf. Ja, wie denkt dat ik, nu ik vegetarisch kook, een saaie boel op tafel zet is er wel dik naast. Receptjes uitproberen, aanpassen etc… ik doe het als vanouds.

Asperges/aardbeien dessert:

Voor 4 personen: 8 asperges, 2 el plantaardige boter, 60 gr suiker, sap van een halve citroen, 500 gr aardbeien, 1 el azijn, ijs, citroenmelisse.

Asperges schillen en in stukken snijden. Suiker in een pan goudgeel smelten en boter toevoegen. Laat daar de asperges in gaar worden en breng op smaak met citroen. Leg ze op het bord en serveer met aardbeien en een bolletje ijs. Besprenkel alles met azijn (ik gebruikte witte Balsamico) en garneer eventueel met citroenmelisse.

Ik at er een eigen parfaitcreatie van kokosmelk/rijstroom en citroen bij. Heel toevallig ontstaan omdat ik zowel kokosmelk als rijstroom over had. Ik roerde ze beiden dooreen en deed er een lepel gesuikerde citroenrasp (Dr. Oetker). Paar uur invriezen en klaar. Jammie! Ideaal om repen of blokjes (zoals voor dit gerecht) van te snijden. Smakelijk!

Soja-, melk- en eivrij.

Dit lees je misschien ook graag...