ongewoon lekker ontbijt recepten vegan

Dat smaakt naar vakantie…

 
 
…zo’n mand met zuiderse groenten. Je maakt er de simpelste (én tegelijk verrassend) gerechten mee die je in gedachten zo naar de Provence katapulteren…


Geprakte aardappelen met olijf. Stoom je aardappelen en prak ze met een goede olijfolie, peper en fleur de sel. Voeg stukjes zwarte olijf toe en meng. Wij aten daarbij een notenburger en een portie lekker frisse kropsla…

 
Een Provençaalse groententian met rucolapesto met een gemengde groene sla en vers gebakken grof brood.
 
 
In een ovenschotel leg je dakpansgewijs gesneden ui, tomaat, paprika, courgette en aubergine. Overgiet met rucolapesto (rucola, knoflook, olijfolie, zout, peper, edelgist) en werk af met zwarte olijven. Zet ongeveer een uur in de oven op 160°c.
 
En dan in de categorie ongewoon lekker, een verrassend gerecht: wentelteefjes van aubergine met vijgencompote. Het kan als dessert maar evengoed als ontbijt gegeten worden.
 
 
Voor de vijgencompote: schil vruchten en laat samen met suiker en limoensap 30 minuten stoven op een laag vuur. Snij de aubergine in plakjes van 1/2 cm en maak er wentelteefjes van zoals je normaal met brood zou doen. Tip: maak je ‘deeg’ iets dikker zodat het goed aan de groente kan blijven hangen. Serveer lauw. De compote is ook lekker op brood en toast, bij een ijsje of yoghurt.
 
Perzik-amandelroom kan net zoals de ‘aubergineteefjes’ als dessert of ontbijt.
 
 
Maak een vanillepudding (half sojamelk, half sojaroom) met de consistentie van een créme anglaise. Dik aan met enkele eetlepels amandelpoeder. Doe er de perzikpitten bij en laat 15 minuten trekken. Eet goed gekoeld met stukjes verse perzik en (eventueel) wat frambozen.

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

  1. @Els04 Dat zal dan toch maar een héél klein huiskamerrestaurantje zijn zenne. 🙂

  2. ziet er superlekker uit !<br />Nog een fijne dag,<br />Martine

  3. oHHHHHHHHHHHHHHHHH, kwijl….Wanneer komt dat restaurant er 😉

Reacties zijn gesloten.