ontbijt persoonlijk recepten vegan

Ochtendritueel…

De ochtend is mijn favoriete moment van de dag maar sinds mijn ziekte ben ik is mijn lijf een diesel. Uit bed springen en meteen in actie schieten is out of the question. Beter, en liever ook, een uur vroeger opstaan dan me te moeten haasten…
want er niks meer ontspannen om de dag te beginnen dan rustig wakker worden met koffie (een must!) en krant. Onze hond profiteert er meestal van om op schoot te kruipen als ik me in mijn leeszetel zet maar ook dat is genieten hoor. Zo’n bolletje wol is net zo lekker warm als het dekbed waaronder je even daarvoor nog lag. Dan sluit ik, voor ik de badkamer induik, het ochtendritueel af met een lekker ontbijt…

* Sojayoghurt, lychee, kokosroom (even in de blender) met pittenmengeling

 
* Home made appel/veenbessen compote met sojayoghurt (limoensmaak, Provamel), blauwe bessen en pittenmengeling…
 
* Home made compote van appel/pompoen/veenbessen met sojayoghurt (natuur, met een lepel amandelpasta onder gemengd), pittenmengeling en een paar amandelnoten
 
En jij?
 

Dit lees je misschien ook graag...

7 reacties

  1. En ik was effe vergeten dat jij geen eitjes eet, sorry!

  2. in de week bestaat mijn ontbijt uit een portie krokante muesli (Jordans crunchy tropical fruit) en 2 potjes natuuryoghurt. Gevolgd door een kopje koffie.<br />In het weekend zijn er koffiekoeken met koffie natuurlijk.<br />De krant is onmisbaar als gezel… 😉

  3. @ Els: Veel werk is dat echt niet. De compote maak ik trouwens vooraf klaar hoor, niet &#39;s morgens.<br />@ Kim: jou warm ontbijtje zie ik ook zitten! :-)<br />@ Pixie: mmmm zonnebloempittenbrood 🙂

  4. Zoals je waarschijnlijk al weet, ben ik geen ochtendmens en duurt het altijd wel effe eer ik ben geland.<br />Mijn ontbijt: een tas thee, ook een must, een dochter die achter mijn veren zit want helaas heeft ze mijn traagheid niet geerfd en liefst een snee zonnebloempittenbrood of zuurdesembrood

  5. zegt:

    Yummie!! Dat ziet er goed uit. Ga ik zeker proberen (al zal de compote niet home made zijn…) Kan wel wat extra energie gebruiken tijdens deze winterdip-dagen (houd zo van de zon :D)<br /><br />Eet zelf vaak een warm ontbijtje van appel, banaan, noten/zaden, rozijnen, kokosrasp, besprenkeld met olijfolie uit de oven. <br /><br />Fijn weekend! <br />

  6. Heerlijk dat ontbijtje.de ochtend is helaas niet mijn favoriete moment. Ik vind het juist heerlijk om savonds te ontspannen als de kids in hun bedje liggen

  7. Lekker! Maar wat een werk. Bij mij is het toast met confituur/pindakaas en een yoghurtje of havermout met bessen en rozijnen. En in het weekend ook een zachtgekookt eitje….<br />Heb al zin in mijn eitje van morgen (Karel zijn specialiteit!)….

Reacties zijn gesloten.