Frankrijk ontbijt Op een ander persoonlijk recepten resto Tips vegan

Sous un ciel different (2)

 
Zomaar ergens binnenstappen en van de kaart eten is als vegan niet altijd evident. Behalve in het zuiden! Ze koken er veelal met olijfolie in plaats van boter en de meesten hebben ook geen problemen om een aangepaste versie te maken van het gekozen gerecht omdat de hoofdingrediënten toch meestal groenten en/of fruit is…

Het maakt de keuze toch een stuk makkelijker dan hier. Neem nu bijvoorbeeld aubergine, staat praktisch op elke kaart en in verschillende varianten. Ik at hem de ene keer gegrild met een slaatje, een andere als kaviaar op toast met tomaat, in een ratatouille of riste… Je moet het natuurlijk wel lusten.

Kies je aioli dan vraag je om vis en gekookt eitje te vervangen door extra groenten (of je doet aan ruilhandel met je partner) en de lookmayonaise door vinaigrette van citroen, olijfolie en wat look. Even lekker hoor! En dan zwijg ik nog over het dessert. Met al dat lekkere zomerfruit weet je niet eerst wat kiezen. Zo at ik bijvoorbeeld een keer carpaccio van ananas met kardemomsiroop. Mmm…
 
 
 
Uit eten gaan hoort bij vakantie maar toch zit ik er niks mee in om zelf eten te voorzien. Ik zal meer zeggen, een vakantie zonder is niet geslaagd. Natuurlijk probeer ik zo weinig mogelijk in de keuken te staan maar lekker eten maken hoeft niet lang te duren hé. Al die verse zomerse groenten en het vele fruit waaruit je kan kiezen… ik heb er, zo net voor het begin van de herfst, dubbel en dik van genoten. Al van bij het ontbijt…
 
(sojayoghurt, gemixte nectarine, amandelnoten, pitten, verse vijgen)
 
(verse vijgen, druiven uit de tuin, meloen)
 
 
En dat allemaal in een zalig ochtendzonnetje aan het zwembad, wat wil een mens nog meer (behalve dat dit het hele jaar door kon duren)!?
 

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Ziet er allemaal heerlijk uit, meer moet dat niet zijn.<br />Groetjes,<br />Martine

Reacties zijn gesloten.