mijn familie ontbijt recepten vegan

Sunday breakfast…

Donderdagavond. Net op het moment dat ik bedenk dat kleindochter wel de laatste zieke zal zijn deze winter belt dochter om te zeggen dat onze kleinste spruit in het ziekenhuis ligt. Sinds vanmiddag is ze gelukkig alweer thuis. De hoge koorts en ademhalingsproblemen kwamen blijkbaar door griep, niet ongevaarlijk bij pasgeboren baby’s. Nu maar hopen dat alles goed blijft evolueren hé. Jaja, de beestjes hebben hier al goed huisgehouden deze winter!

Mijn week is uiteindelijk weer helemaal anders verlopen dan ik gedacht had. Tja, het kan verkeren zei Bredero. Om uitgebreid te koken had ik geen fut dus hield ik het op dingen als stoemp, maaltijdsoep, pannenkoeken (op vraag van kleindochter), pizza… Geen ‘Wat eten we?’ post deze week maar ik ben wél de recepten van het ontbijt dat ik verleden zondag maakte nog schuldig. Misschien nog net op tijd als inspiratie voor morgen?

Dit ontbijt is een feest voor een zoetebek (als ik)

Gebakken bokes, ofte in ‘t schoon Nederlands wentelteefjes. ‘t Is er weer voor. Ik ben er gek op maar ja, veel ei in hé. Not! Voor 8 wentelteefjes: 2 el zijden tofu, 2.25 dl sojamelk, 1 el edelgist,1 tl vanille-essence, snuifje nootmuskaat mengen. (Zie je, geen enkel eitje te zien.) Doop brood in het mengsel en bak op matig vuur.

Gebakken mango: Laat een scheut agavesiroop warm worden in een pan en bak een in grote stukken gesneden mango (niet té rijp) aan tot hij lekker gecarameliseerd is. Heb je liever moes neem dan een heel rijpe mango.

Pers 3 mandarijnen uit en laat het sap een tiental minuten inkoken. Laat afkoelen. Schil een kiwi en snij in stukjes. Schil een stukje komkommer, haal de pitjes eruit en snij in schijfjes. Vul een ontbijtkommetje met yofu, de mandarijnensiroop, komkommer, kiwi en gebakken mango. Voeg naar smaak granola, gedroogd fruit en/of noten toe.
 
Smakelijk!
 
Gebaseerd op recepten van Sofie Dumont. Voor het originele mangorecept maak je met 1 tl cassonade en 2 el honing eerst een caramel (ipv agavesiroop). Het fruitrecept is met zure room (ipv yofu) en Sweet Mix Crispy Caramel.

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. oh, beterschap!!!

  2. oei oei, nog zo klein en al een virus te pakken, gelukkig maar dat alles weer ok is nu<br />Wentelteefjes maakten wij hier nog nooit klaar, we houden het meer op kant-en-klare dingen van de bakker… ;-)<br /><br />Fijne zondag, Nanabee!

  3. Ben ook een zoetekauw zou er zo aan beginnen,wat een gedoe met al die zieke kleintjes gelukkig dat het weer beter gaat ,lieve gr marloes

  4. zegt:

    Dat is schrikken! Gelukkig is ze weer thuis, maar je blijft je toch (stiekem) zorgen maken. <br /><br />Hmmm, en de recepten klinken heeerlijk! Ik heb zowaar alle ingrediënten in huis, dus ga morgenochtend voor de gebakken bokes (wat klinkt dat gezelliger dan wentelteefjes!) voor de jongens en voor mij toch onderstaand fruitig ontbijtje 😉 <br /><br />Hele fijne zondag en warme groetjes

Reacties zijn gesloten.