ontbijt recepten vegan

Sunday breakfast…

Als ik mag kiezen tussen een zoet en een hartig ontbijt zal ik bijna altijd gaan voor het zoete. Vorige zondag vond ik dat ik wel een uitgebreid ontbijt verdiende. Sinds ik plantaardig eet is buitenshuis ontbijten er nog niet van gekomen. Ik denk zelfs dat er amper adresjes bestaan waar ik terecht zou kunnen. Ik ben in elk geval zinnens om dat eens uit te zoeken want, ja ik geef het toe, dát mis ik wel. Gelukkig kook ik graag, experimenteer ook en zo kwam er toch wat lekkers op tafel. Pompoen kreeg weer de hoofdrol…

  • compôte van appel, pompoen en veenbessen met kaneel (hoeft geen uitleg hé)
  • vanille sojayoghurt met home made (glutenvrije) pompoen/amandel granola (1)
 
  • noten/kaneel koffiekoekjes (2)
  • croissant gevuld met vegan kaas (2)
 
 
  • chocoladetoetje met kokosvlokken (3)
(1) In het originele recept van granola dat ik op het internet vond verving ik de olijfolie door sesamolie en de pecan noten door amandelnoten. Ik besloot ook om de gedroogde veenbessen (of rozijnen) er niet door te mengen. Zo kan je per keer wat anders naar je zin kiezen. Mijn bakplaat bleef 25 minuten in de oven op 160°c en dat was meer dan voldoende.
 
(2) Voor de koffiekoekjes nam ik ready made plantaardig (eventueel glutenvrij) croissantdeeg. Ik verdeelde het in vierkantjes en deed er laagje noten/agavesiroop/kaneel-mengsel op. Rolde het op (even bestrijken met sojamelk) en bakte het 12 minuten af op 180°c. Met de overschot rolde ik snel enkele croissants waarin ik een sneetje vegan kaas stak. (Mee afbakken met de koffiekoekjes.)
 

(3) Het idee voor het chocoladetoetje kwam er doordat ik met een overschotje pompoenpuree zat. Dat deed ik samen met een geprakte avocado, 25 gr cacaopoeder, 1 tl vanille, 80gr maple syrup, 45ml kokosmelk in de blender. Even laten koelen in de ijskast. Versier met kokosvlokken. (Avocado heeft de neiging om naar banaan te smaken als je te lang wacht om te eten. Door toevoeging van de pompoenpuree kan je het dessertje gerust een nachtje in de ijskast laten staan zonder dat de smaak veranderd.) 

 

 

Dit lees je misschien ook graag...

6 Reacties

  1. @ Els en Daniëlle, Daar zou ik geen goei voor zijn, véél te vroeg opstaan. 's Morgens ben ik een diesel! 🙂

  2. Oei jammie! Dat ziet er lekker uit! Ik verkies ook altijd het zoete boven het hartige. Maar het croissantje ziet er ook uit om van te smullen. Ik wil graag een kansje maken op het boek! Dankjewel voor het delen van de andere recepten!

  3. voor het ontbijt lust ik ook wel wat zoets, tijdens de week eet ik elke dag muesli met tropisch gedroogd fruit en in het weekend lekkere koffiekoeken

  4. Moet je bewonderen dat je dat allemaal kunt, ben zelf helemaal geen keukenprinses (doe het ook niet graag) maar jij maakt echt wel speciale dingen. Alhoewel…dat chocoladetoetje, daar ben ik wel lang naar blijven kijken. Ga dat opschrijven en eens aan manlief voorleggen 🙂

  5. Ik heb daar allemaal geen zin in om zo uitgebreid te bakken en te koken. Bij mij moet het nogal vlug klaar zijn. Doe jij geen bestellingen aan huis? ;-)<br />Grtjs<br />Daniëlle

  6. mmmmm! zalig! begin jij maar een ontbijt-zaakje!

Reacties zijn gesloten.