Frankrijk ontbijt Op een ander resto Tips vegan

Vegan op vakantie…

De zoektocht naar een droomhotel is nog niet ten einde. Omdat het maar voor 1 nacht (op doorreis) is hoeft het interieur niet mijn smaak te zijn maar netheid, een schappelijke prijs en de bereidwilligheid om een plantaardig menu te voorzien staan wél bovenaan de verlanglijst.

Zo deden we in april bij het oprijden in de Drôme hotel Le Relais in Hauterives aan. De chef deed ‘s avonds echt zijn best om mij van een smakelijke maaltijd te voorzien…

 
Voorgerecht: tabouleh van quinoa (dat kennen de meesten blijkbaar) met een zalf van rode biet en eentje van peterselie.
Hoofgerecht: filomandje gevuld met gebakken groenten met gember (waar ik jammer genoeg niks van proefde, met hetzelfde groene sausje als in het voorgerecht) en een aardappelpuree met olijfolie
Dessert: carpaccio van ananas met frambozensorbet.

Aan hotel Le Carpinien (Vogezen) dat we boekten bij het terugrijden wil ik weinig woorden vuilmaken. De badkamer was nieuw en netjes, de handdoeken en het badmatje waren dat niet en duidelijk aan vernieuwing toe. De kamer zelf viel nogal mee als je niet te nauw keek. Over het eten kan ik maar één ding schrijven: ‘t was schandalig slecht! Het enige wat we konden doen was zo rap mogelijk van tafel gaan en onze wijn mee naar de kamer nemen om de herinnering aan wat we net voorgeschoteld hadden gekregen weg te spoelen.

In mei reden we in één keer op en namen we alleen een hotel in het terugkomen; Hostellerie Bressane in het boekendorp Cuisery. Weer veel te klassiek ingericht naar ons goesting en duidelijk voor een iets ouder publiek zagen we als we rond ons keken. Mijn diner zag er zo uit…

Voorgerecht: tartaar van quinoa met gemengde sla, groene en witte asperges.
Hoofdgerecht: pasta (ja, zelfs zonder ei) met gemengde groenten (wortel, asperges en raap). De pasta had smaak maar werd jammer genoeg geserveerd zonder saus. Hoe moeilijk is het om als een maître restaurateur (én zoals op hun website staat ‘met passie voor het vak’) daar een saus bij te verzinnen vroeg ik me af (‘k hield het wel voor mezelf) maar vroeg enkel braaf om een beetje olijfolie. 
Dessert: fruit. Ze deden niet eens moeite maar schepten gewoon, zo merkte ik ‘s morgens, uit de kom fruitsalade voor het ontbijt. Of het druivenblad onder het schaaltje een betekenis of bijbedoeling had wil ik niet eens weten.
 
In geen enkel van deze hotels dachten ze verder dan het avondeten. Wat het ontbijt betreft was het behelpen met droog Frans brood, confituur en in het beste geval wat fruit of fruitsalade. ‘k Zou er niks mee inzitten als de prijs dan ook navenant was maar helaas moest ik wel telkens de volle pot voor het buffet betalen. Telkens hoop ik dat het volgende hotel het wel goed doet maar of dat nog altijd zo’n goed idee is weet ik niet. Er zijn drie mogelijkheden: ik blijf gewoon verder hopen en wachten,  óf in ‘t vervolg protesteer ik, óf ik vraag bij reservatie tegelijk met het avondeten om iets aangepast bij het ontbijt. 
 
We proberen nu ook al eens uit te kijken naar restaurants die een vegan maaltijd op de kaart hebben of willen voorzien. 
 

In Saint Rémy de Provence hebben we al twee lekkere adresjes. Zo at ik bij Un été à Saint Rémy de Provence al een heerlijke pasta met een aubergine/tomatensaus. Toen we er een volgende keer kwamen stelden ze voor mij een lekkere en copieuze salade (maar dat zijn al hun salades in feite) samen…
 
Bij Chez Xa (1 toque in Gault Millau) at ik gewoon van de kaart…  
 
 
Voorgerecht: geroosterde paprika en courgette met auberginekaviaar 
Hoofdgerecht (foto vergeten te nemen): pasta (veggie) met tuinbonen, erwten, peultjes, gekonfijte tomaten, verse tomatensaus en olijfolie.                              
Dessert: rabarbercompôte
 
Binnenkort wil ik graag uitproberen wat een sterrenrestaurant voor een veganist uit zijn potten weet te toveren. ‘k Ben ook benieuwd hoe de 2 volgende hotels die op het programma staan het ervan gaan afbrengen. Wordt dus vervolgd!

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. zegt:

    het is niet makkelijk om restaurants of hotels te vinden die zich naar anders-etenden (ik weet niet hoe ik het anders moet noemen) richt. Toch heb je blijkbaar al hier en daar kunnen genieten van een lekkere maaltijd, Nanabee<br /><br />Nog veel succes in je zoektocht!

  2. Hi hi herkenbaar. Wij doen in de zomervakantie ook altijd een hotelletje voor onderweg. Het is iedere keer weer een verrassing waar je terechtkomt. Wat het ook wel weer leuk en spannend maakt.<br />Groetjes van Aleta

Reacties zijn gesloten.