In een Frans tijdschrift las ik een recept voor appel-kaneeltaartjes. Niet alleen zag ik dat het snel klaar en makkelijk aan te passen was naar een plantaardige versie maar paar coeur wist ik ook dat ik er alle ingrediënten en geschikte bakvormkes voor in huis had. Ze werden met liefde gemaakt en geserveerd aan ieder die hier die dag langs kwam.
Recept: 100 gr gesmolten (plantaardige) boter romig kloppen met 100 gr poedersuiker (of agavesiroop) en 6 el appelmoes. Voeg 1 kl bakpoeder, 100 gr bloem (beiden eventueel glutenvrij) en 2 snuifjes kaneel toe. Rasp een appel (grof) en lepel door het deeg. Vul de bakvormen voor 3/4de en bak ongeveer 20 minuten op 180°c. Je kan er eventueel een topping op doen (meng 100 gr poedersuiker, beetje kaneel en 2 sl appelsap). Ze zijn het lekkerst de dag zelf.
Zelfs in de lekkerste appeltaart zit wel een pit (gezegde, betekenis: op alles is wel wat aan te merken) of, zoals in de mijne, een gaatje (om te zien of ze gaar is).
@ Petronille: kl = koffielepel, el = eetlepel
MMMMMMMM! Ik zit hier bijna elke keer te kwijlen als ik op je blog kom 😉
Wat ziet er dat een lekker recept uit. En gemakkelijk aan te passen aan de nodige allergiën.<br />Grtjs<br />Daniëlle
Dit recept ziet er makkelijk en lekker uit. Maar wat is een 'kl' bakpoeder? Kleine Lepel, klontje, kilo? Leuk dat je even op mijn blog bent langsgeweest. Zodra ik tijd heb (druk, druk, druk…) zal een een paar foto's met uitleg van mijn bloemenbroches maken.