Aan tafel recepten vegan

Pimpen met restjes…

Af en toe koken met restjes of de ijskast opentrekken en een gerecht verzinnen met wat er voorhanden is. Volgens mijn moeder ben ik er een krak in. Het gebeurt dus wel eens dat ze me opbelt, de inhoud van haar ijskast opsomt en om advies vraagt. Ook dochter is regelmatig vragende partij. Tja, voor mij is het zo simpel als wat en dus zal het wel een talent als een ander zijn zeker, ‘k weet het niet zenne.

Een restje kervelsoep kan je gewoon opdrinken maar je kan er bijvoorbeeld ook een pastasaus mee pimpen. Er ging ook een pakje ‘smoked bacon’ van Greenway in. In tegenstelling tot de chick’pieces die ik een tijd geleden probeerde vond ik dit best wel oké, zowel van structuur als smaak. Voor mij hoeft het er niet in maar om manlief een beetje het gevoel te geven dat hij vlees eet probeer ik af en toe wel eens nepdingen uit. Er is niet altijd tijd en/of goesting om zelf wat te maken of om naar de biowinkel te gaan en dan is een pakje bij de plaatselijke supermarkt (in dit geval Delhaize) kunnen halen wel handig.

Voor het pastagerecht maakte ik een (te) dikke bechamelsaus die ik verder aanlengde met de kervelsoep. Daarbij kwamen stukjes gestoomde witte asperge die ik nog overhad van de dag voordien en de ‘smoked bacon’ die ik opwarmde in de saus.

 
Simpel, snel klaar en lekker. Tover jij ook regelmatig met restjes?

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

  1. Hallo!<br /><br />Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.<br /><br />Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer

  2. zegt:

    met eieren en restjes kan je een schitterende omelet klaarmaken….jammies!!!<br /><br />;-)

  3. Klinkt goed en ja ik ben ook best een kei in het toveren met restjes ….ha ha

  4. Knap hoor &amp; het klinkt lekker! Ik ben van de restjes opwarmen, maar niet van het bedenken van een nieuw gerecht!

  5. zegt:

    Ik ben dol op het toveren met restjes. Ik krijg er een goed gevoel van dat ik niks hoef weg te gooien en gelukkig smaakt het eigenlijk altijd wel goed. Er heeft nog geen misser tussen gezeten!<br /><br />Groetjes Nancy

Reacties zijn gesloten.