Aan tafel recepten taart vegan

Recept Oreo koekjestaart 2.0, vegan

Ken je de vintage Petit Beurre koekjestaart? Wel deze melkvrije koekjestaart met Oreo is daar een prima en lekkerder alternatief voor. Ze staat sinds enkele jaren steevast op onze koffietafel.

Als het snel moet gaan maak ik al eens kleine individuele Oreotaartjes.

Niet dat die niet lekker zijn hoor maar deze revisited versie is bourgondisch, voller van smaak en als kleine bûche ook geschikt voor de feestdagen. Een vooruitziende vrouw is er twee waard.

Natuurlijk kan hij in die vorm eender welk moment op tafel – andere versiering en klaar – maar ik maak er de rest van het jaar een echt rond taartje van. Groot om lekker gezellig in het midden van de tafel aan te snijden of klein als individuele portie.

Het recept blijft zo goed als hetzelfde. De inhoud van tussen de koekjes schrapen en mengen met sojaboter (of eender welke andere plantaardige boter). De koekjes breken gemakkelijk in twee maar dat is niet zo erg. Het maakt het vullen van de ronde vorm zelfs makkelijker. Voeg nog oploskoffie en bloemsuiker naar smaak toe. Koekjes in koude koffie doppen en botermengsel erop smeren. Doe zo lang verder tot je gewenste lengte of hoogte hebt. Smeer rondom ook botermengsel en werk af met geraspte pure chocolade of koffiepoeder.

Nederlandse lezers houden misschien meer van de versie met pindakaas. Meng die dan gewoon naar smaak bij het botermengsel. Uiteraard gebruik je dan wel minder boter.

Goh, zelfs tijdens het uitschrijven van het recept loopt het water me in de mond. Probeer hem ook eens zou ik zeggen.

Dit lees je misschien ook graag...

3 Reacties

 1. Goele zegt:

  Hoi,
  Graag wou ik eens horen naar de hoeveelheden die ik van alles nodig heb om zo’n buche te maken?

  1. Nana zegt:

   Dag Goele, Alles hangt af van de grootte van je buche natuurlijk. Je zal het dus zelf een beetje moeten inschatten. Ook naar smaak toe. Ik gebruik zelf weinig tot geen suiker in mijn botermengsel. In een echte/gewone koekjestaart wordt 250 gr boter met 250 gr bloemsuiker verwerkt op 2 pakken Petit Beurre koekjes. Voor de oploskoffie in de boterroom, idem. Wens je veel koffiesmaak doe je er meer in, weinig 1 koffielepel. Hoe je ze ook maakt, ze kan nooit mislukken. Succes!

 2. Ze zien er heerlijk uit!

Reacties zijn gesloten.