Ik vond een makkelijk recept voor een vegan bananencake. ‘t Was niet slecht maar met wat gemalen amandelpoeder erdoor is ‘t -naar mijn mening- nog beter én de perfecte beloning na het opzetten van de kerstboom…

 
Dubbel genieten dus!
 

Voor het origineel recept heb je nodig: 3 heel rijpe bananen, 325 gram rijstmeel (of gewone bloem voor wie niet allergisch is aan tarwe of gluten), 150 gram suiker, 1 zakje bakpoeder, 1 dl zonnebloemolie, 1 dl sojamelk, snuifje zout, sap van een halve citroen.

  • Mix de bananen in de blender tot een papjes
  • Roer de andere natte ingrediënten onder het bananenpapje
  • Meng de droge ingrediënten onder mekaar, voeg het bananenpapje toe
  • Vet een bakvorm in
  • Plaats de cake gedurende 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!