kak dus #vanallestocht mol
België gedicht kleine kindjes worden groot recepten Tips Uit met kids vegan

Coronadagboek, #vanallestocht wandelen met tieners en snickers zonder caramel

Kak dus heel die coronacrisis, maar we houden vol. Af en toe quality time tijdens een coronawandeling met de kleinkinderen is bijvoorbeeld één van onze manieren om dat te doen.

#vanallestocht

Wandelen is leuk en als je tieners meeneemt is een interactieve tocht een goede optie. Zowel voor groot en klein trouwens. Het was weeral weken geleden dat we hen zagen en dus hoog tijd voor actie! Tiktokjes, foto’s en selfie’s maken en onderwijl de omgeving verkennen. Coronaproof natuurlijk.

Dat moet niet altijd een bingowandeling zijn dacht ik zo en koos deze keer voor de #vanallestocht die ik vond op visitmol.be. Mol verkennen, al wandelend foto’s zoeken/herkennen en als extra opdracht/actie een tiktok/foto/sefie maken… daar lok je toch elke tiener mee naar buiten.

De kinderen (onze 3 oudste kleinkinderen, ondertussen al 10, 12 en 14 jaar) wonen in een gehucht van Mol en werden gebracht door hun mama want samen in één auto mag voorlopig nog niet. Plaats van afspraak parking De Nete waar de wandeling vertrok.

The way to go

De zoektocht is een initiatief van Het huis van het kind Baldemore. Het opdrachtenboekje en wegbeschrijving – geen plannetje wat het soms iets ingewikkelder maakt om de weg te vinden in een stad die je niet zo heel goed kent – had ik via de toeristische dienst afgeprint. De kinderen kenden er wel een beetje hun weg maar straatnamen kennen dat was een ander paar mouwen. We liepen dus wel een paar keer verkeerd. Vonden we niet erg hoor. Elke stap is er één in de goede richting.

Tik Tok en foto’s

De TikTok opdrachten deden we allemaal. Oma was met plezier partner in crime. Op een gegeven moment vonden de kinderen het tijd dat ook opa eens meedeed. Het werd even zoeken naar iets waarbij hij weinig moest doen en dat lukte. Zo makkelijk is het om een tiener blij te maken. Dat wij niet alleen genoten van de filmpjes maar even goed van het feit dat zij er zo blij van werden snap je wel zeker?

De fotozoektocht werd een makkie. De kinderen hadden het woord al geraden bij vertrek dus wisten we telkens vooraf naar welke foto we moesten uitkijken. Toch vonden we het ook zo nog leuk en werd er blij geroepen als iemand een foto kon koppelen. Ja, voor sommige foto’s moest je heel goed uit je doppen kijken om ze niet te missen, anderen sprongen als vanzelf in het oog.

De foto/selfie-opdrachten deden we niet allemaal. Die met een konijn, een leuke tekst in het straatbeeld, bij een te huur bordje, de naam van de gemeente, ons favoriete plekje en een actiefoto passeerden wel de revue. Mooie plekjes genoeg hoor. Én we vonden een accidental heart!

Een andere, weliswaar vrijwillige, opdracht was een grappig, triestig of hoopvol gedicht posten op de socials. Daar hebben ze zich niet aan gewaagd. Ze zijn niet zo’n schrijvers als hun oma blijkbaar. Langs het wandelpad aan de Nete, een prachtige groene long in de stad, waren nochtans genoeg voorbeelden. Zoals dit mooie gedicht van ene Yoob waarvan ik spijt heb dat het niet uit mijn eigen pen gekropen is. Prachtig!

Er bestaat trouwens een korte poëzieroute van het Mols Poëzie Atelier die 4 keer per jaar wordt vernieuwd. Wie interesse heeft in poëzie kan op de site alle gedichten vinden.

We hielden er ook even halt bij gezang dat uit een openstaand raam van een woning kwam. Een jonge kerel met een heel mooie stem zong en speelde Mia van Gorki op zijn gitaar. Vooraan de tuin van het desbetreffende huis kan je bovendien een doos vinden met gratis spulletjes en boeken.

Het wandelpad was een uitgelezen plekje om wat te chillen én om actiefoto’s te nemen.

Fun fun fun, meer hoeft er niet gezegd te worden over deze interactieve wandeltocht. Een echte aanrader. Door middel van QR-codes kan je meer te weten komen over verschillende initiatieven/infrastructuren voor de jeugd. Er zijn overigens prijzen te winnen met deze zoektocht. Door het scannen van de QR-code op het formulier kan je het juiste antwoord doorgeven en meedingen naar een prijs. Je filmpjes en foto’s delen op sociale media zou ook helpen.

Oh ja, als afsluiter van de tocht maakten we een YMCA-gewijs promofilmpje dat ik ook meteen in mijn Instagram verhaal postte. Wie weet maken we zo wat meer kans om te winnen. Kijk even mee…

Nagenieten deden we bij de picknickplaats aan jeugdhuis Tydeeh. Ook daar moest oma eraan geloven en mee een TikTokje maken. Niet dat ik dat erg vind hoor want ik heb zelf een account. Dat vinden ze trouwens keicool. In mijn klas heeft niemand een oma op TikTok en wij wel, zei de oudste kleindochter fier. Wij hebben een keicoole oma. Je kan wel raden hoe ik glunderde en hoe mijn hart fladderde toen ook de 2 andere kleinkinderen haar stelling beaamden. Ja deze oma is soms graag kind tussen haar kleinkinderen. Heerlijk dat dit kan.

Zelfgemaakte snickers zonder caramel

De twee oudsten waren net jarig geweest en hadden hun kado nog tegoed. De koelbox kwam boven met daarin drankjes, zelfgemaakte bosbessencake en snickers. Even was er een triestig gezichtje. Oei, snickers is met caramel, zei oudste kleindochter. Ze lust geen caramel en dat wist ik dus natúúrlijk had ik daar rekening mee gehouden. De oma-snickers zijn zonder! In deze snoepreep wordt de caramel namelijk vervangen door dadel. Het makkelijke recept komt uit het Ketnet bakboek maar ik geef het hier graag even mee. Wij zijn superfan!!!

Recept snickers snoeprepen, vegan

Nodig: dadels, pindakaas, gezouten pinda’s, chocolade, grof zout

Haal de pitten uit de dadels. Breek ze niet helemaal doormidden. Vul elke dadel met pindakaas en steek er een paar gezouten pinda’s tussen. Smelt de chocolade au bain-marie en bedek de dadels met de gesmolten chocolade. Strooi er eventueel wat grof zout op en laat opstijven. Onze kleinkinderen vonden die met zout het lekkerst.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

 1. zegt:

  Dit is weer een geweldig mooie blogpost, wat een heerlijke wandel/speur/doe tocht.
  Helemaal passend bij de doelgroep en daar reken ik de coole oma ook bij.
  Ik heb zitten genieten.

  1. Nana zegt:

   Hahaha, da’s lief hoor Toos. 😉

Reacties zijn gesloten.