ongewoon lekker recepten vegan

Dat moest ik écht proberen…

 

Geen room, geen eieren… dat is dus nooit meer een lekkere crème brûlée eten. Jammer, héél jammer want het was één van mijn lievelingsdesserts. Maar kijk, kwam ik daar toch wel een verrassend receptje tegen zeker en helemaal plantaardig! Dat moest en zou ik gewoon proberen…

‘k Had nooit kunnen denken dat je crème brûlée nog op een andere manier kon maken. Wie Eva Magazine leest weet dat ondertussen, net als ik, wel. Misschien moet ik dit recept maar eens doorspelen aan Jeroen Meus zodat hij dat aan de nog grotere klok kan hangen want met mijn bescheiden blogje ga ik niet ver komen. Ben er zeker van dat er veel mensen zullen zijn die deze versie minstens even lekker zullen vinden dan de zijne en je hebt er echt niet veel voor nodig.

Kook 500 geschilde pastinaak (jaja je leest het goed, pastinaak). Laat uitlekken. Mix met 1 dl sojaroom, 70 gr suiker (ik gebruikte agavesiroop), 3 el citroensap en geraspte citroenschil. Verdeel over 4 schaaltjes en laat afkoelen. Strooi vlak voor het opdienen 30 gram suiker over de schaaltjes en karameliseer met een brander. Spijtig genoeg zat er in mijn brandertje geen gas meer en heb ik de crème onder de grill geschoven. Het gaf niet meteen het ideale krokante korstje maar de smaak was er niet minder lekker om. Jammie!! Zelf heb ik het recept minder zoet gemaakt maar dat kies je zelf.

Echt een aanrader dus proberen maar!

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. Fijn dat je dat receptje gevonden hebt. Laat het nog veel smaken!

  2. Dat klinkt goed ,zal ook eens proberen ,blijf het leuk vinden al die mooie nartuurlijke recepten

  3. mmmmm!

  4. amai lijkt me heel lekker, gewone crème brulée lust ik heel graag, dus deze zal zeker ook wel smaken

Reacties zijn gesloten.