Une dessert pour ceux qui osent. Panna cotta – sucré – aux asperges blanche avec des fraises. Een dessert voor de durvers. Panna cotta van witte asperges met aardbeien.
Ingrédients 2 pers:
– 250 g d’asperges blanche cuites (20 minutes) – witte asperges, 20 minuten gekookt
– 125 g crème de soja liquide – sojaroom
– 1 sachet sucre vanillée – vanillesuiker
– 0,5 cuillère à café d’arôme de vanille – vanillearoma
– 2 g d’agar agar
– fraises – aardbeien
Préparation:
Mixer les asperges avec le crème et l’ arôme de vanille. Ajouter le sucre. Ajouter l’agar agar et porter à ébullition. Bien remuer en continuant l’ébullition pendant 2 minutes.
Verser dans les verrines, faire refroidir avant de mettre au frais. Ajouter des fraises et servir.
Mix de gekookte asperges met de sojaroom et het vanillearoma. Voeg de suiker toe. Voeg de agar agar toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Giet de crème in glazen. Laat afkoelen voor je het in de koelkast zet. Voeg voor het serveren aardbeien toe. Coulis kan natuurlijk ook.
Het klinkt inderdaad erg gedurfd!
Is het ook. 🙂
Ik heb net enkele vrienden uitgenodigd om dit dessert samen te proeven. Zij brengen de wijn mee, ik maak het dessert. Ben benieuwd welke wijn ze ermee combineren…
Wij dronken er geen wijn bij. Benieuwd wat jullie er van vonden en bij schonken. Het is zo’n speciaal dessert. You like it or you hate it…
Verrassend recept: asperges als toetje. Maar daar hou ik wel van; ga ik vast eens proberen.
Je lust het of je lust het niet. Héél speciaal. Benieuwd wat jij er van zal vinden Alet. 🙂