mijn familie recepten taart vegan

Dessertje?

 
‘k Zag dat ik de recepten van de desserts die ik een paar weken geleden maakte voor een familiebijeenkomst nog niet op de blog had gezet. Allez, toch nog niet allemaal. Wie het nog niet zo goed weet voor de feestdagen…
 

heeft er misschien nog iets aan want het zijn stuk voor stuk makkelijke recepten die niet al teveel kooktalent en/of tijd vragen.
 
 
  • Boterroom-koffietaartjes. Basis is een chocoladecake (recept in deze post) waaruit ik rondjes stak (je kan ook de cake heel laten en er een grote taart van maken). Doormidden snijden, boterroom (van plantaardige boter met wat koffiepoeder erdoor) tussen en rond smeren en versieren naar keuze. Deze hebben chocoladeschilfers en chocolade koffiebonen. Ik maakte ook een andere versie, zijnde iets kleinere, in ‘t vierkant. Op dezelfde manier snijden en decoreren met boterroom (natuur). Tussen de twee lagen cake smeerde ik abrikozenconfituur.
  • De trifle (waarover ik hier al schreef) is gemaakt met de overschot van de chocoladecake voor de koffietaartjes. Zowel in ‘t klein als in ‘t groot lekker. Op het buffet stonden er met kersen en blauwe bessen. Als je echt in tijdsnood zit kan je dit dessert natuurlijk ook maken met gekochte cake.
  • Ook het recept van de frambozen-chocoladetaart stond hier al ergens vermeld want ik maakte hem al meerdere keren. (zie recept 2 van deze blogpost) Toen maakte ik de taartjes in individuele porties, deze keer werd het een grote die ik lekker helemaal vol legde met frambozen. Toen maakte ik de crème binnenin met witte en donkere chocolade, deze keer alleen met donkere.
  • Perziktaart: Mix 150 gr amandel en cashewnoten (of andere) met 120 gr havermout en meng met 190 gr volkorenmeel, 1 tl kaneel, 1/2 tl zout,  120 ml zonnebloemolie en 100 ml agavesiroop. Druk in een ingevette taartbodem en bak ongeveer 15 minuten op 180°c. Maak een vanillepudding. Laat alles afkoelen en stel samen. Taartbodem, pudding, geklopte slagroom, fruit (in dit geval perzik uit blik).
Life is like a pie… enjoy it!

Dit lees je misschien ook graag...

4 Reacties

  1. mmm!!!!<br />fijne kerst!

  2. Hmmm dat ziet er lekker uit.<br />Fijne feestdagen<br />Daniëlle

  3. Oh ja op mijn werk zijn ze heel blij met het berenboek. Knuff!

  4. Hey die lieve Nana ik ben ook weer eens even op bezoek en heb een paar blogposts bij gelezen. Zag vandaag ook pas je reactie op mijn blogverjaardag…ik krijg jammergenoeg niet meer alle reacties op mijn blogposts in de mail…dus kan goed dat ik er wel eens mis omdat ik niet altijd oudere blogposts ga terug lezen. <br />Maar ik kom je hier even hele fijne feestdagen met je familie toe wensen! En

Reacties zijn gesloten.