Gebakken bokes, ofte in ’t schoon Nederlands wentelteefjes, is echt zoiets om te eten met regenweer of als het buiten koud weer is. Ik ben er gek op maar ja, veel ei in hé. Regen hebben we genoeg gehad de voorbije maanden maar gebakken bokes stonden hier geen enkele keer op het menu. Tot verleden week! In één van mijn meest recente kookboeken vond ik een recept voor vegan wentelteefjes. Ik had alles in huis; zijden tofu (2 el), haver- of sojamelk (2,25 dl), edelgist (1 el), suiker (1 el), vanille (1 tl), kaneel (1/2 tl), nootmuskaat (snuifje) mengen en daarin het brood (ik gebruikte dunne sneetjes speltbrood met zonnepitten) wellen. Bakken in olie of plantaardige boter en opsmullen met wat ahornsiroop erop. Eindelijk gebakken bokes! Jammie…
Dit recept kan uiteraard perfect gemaakt worden met glutenvrij brood.