Ook al is het komkommertijd, op culinair vlak is dat voor mij niet zo. Hier volgen een paar van de nieuwigheden die ik onlangs op tafel zette…
Een koude radijssoep (1)
Tartaar van drie paprika’s en maanzaad (2)
Risoni met venkel, rucola en citroen (3)
en deze vitaminebom (4)
Recepten:
(1) Stoof het groen van een bussel radijs samen met 2 aardappelen (in blokjes) in 2 el olijfolie. Voeg hierbij 700 ml groentebouillon en laat 20 minuten koken. Laat afkoelen. Voeg 8 in blokjes gesneden radijzen en 12 cl sojaroom toe en mix het geheel. Laat goed koud worden. Serveer met de overgebleven (in dunne schijfjes) radijs. In kleine porties ook geschikt als amuse.
(2) Snij 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes. Voeg er 1 in fijne stukjes gesneden ui of sjalot aan toe en meng met olijfolie, fleur de sel, peper, agavesiroop en 2 soeplepels maanzaad. Klaar!
(3) Ik gebruikte risoni als risotto. Laat de kaas achterwege.
(4) Een salade van ijsbergsla, witloof, partjes sinaasappel en rode pompelmoes, kikkererwten, rode ui en munt, met een vinaigrette van olijfolie, citroen, peper en zout.
Begin maar al iets in Antwerpen, ik kom dan zeker eten!<br />liefs Els
het ziet er allemaal heerlijk uit, Nanabee!
de complimenten het ziet er heel erg smakelijk uit, zelfs de radijssoep en dat heb ik nog nooit gegeten en lijkt me ook helemaal niet lekker.. toch ziet het er smakelijk uit bij jou haha. !
Als je de bel hoort, dan ben ik het, die van dit lekkers komt proeven. 🙂