Komkommertijd…

Ook al is het komkommertijd, op culinair vlak is dat voor mij niet zo. Hier volgen een paar van de nieuwigheden die ik onlangs op tafel zette…

Een koude radijssoep, foto boven (1)

Tartaar van drie paprika’s en maanzaad (2)

Risoni met venkel, rucola en citroen (3)

en deze vitaminebom (4)

Recepten:
(1) Stoof het groen van een bussel radijs samen met 2 aardappelen (in blokjes) in 2 el olijfolie. Voeg hierbij 700 ml groentebouillon en laat 20 minuten koken. Laat afkoelen. Voeg 8 in blokjes gesneden radijzen en 12 cl sojaroom toe en mix het geheel. Laat goed koud worden. Serveer met de overgebleven (in dunne schijfjes) radijs. In kleine porties ook geschikt als amuse.
(2) Snij 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes. Voeg er 1 in fijne stukjes gesneden ui of sjalot aan toe en meng met olijfolie, fleur de sel, peper, agavesiroop en 2 soeplepels maanzaad. Klaar!
(3) Ik gebruikte risoni als pasta in dit Italiaans recept. Vervang voor de vegan versie de slagroom door sojaroom, en laat de kaas achterwege.
(4)  Een salade van ijsbergsla, witloof, partjes sinaasappel en rode pompelmoes (a vif snijden doe je zo), kikkererwten, rode ui en munt, met een vinaigrette van olijfolie, citroen, peper en zout.

Deze ook lezen?

One thought on “Komkommertijd…

  1. Els04

    augustus 6, 2013 at 2:12pm

    Begin maar al iets in Antwerpen, ik kom dan zeker eten!<br />liefs Els

  2. Billy

    augustus 5, 2013 at 8:50pm

    het ziet er allemaal heerlijk uit, Nanabee!

  3. Ellen van Vuuren

    augustus 5, 2013 at 5:18pm

    de complimenten het ziet er heel erg smakelijk uit, zelfs de radijssoep en dat heb ik nog nooit gegeten en lijkt me ook helemaal niet lekker.. toch ziet het er smakelijk uit bij jou haha. !

Reacties gesloten.