Passionate about chocolate…

Een paar lekkere receptjes, mét chocolade natuurlijk. Chocoladesoep met trappistenbier en chocolade-pindakaas muffins.
 

 
Voor dit chocoladesoepje met donker trappistenbier breek je 100 gr pure chocolade in stukken. Zet op een zacht vuur met 2 dl sojaroom en laat langzaam smelten. Roer regelmatig om. Als alles goed gesmolten is roer je er 1 dl donker trappsitenbier (liefst met hoog alcoholgehalte, ik gebruikte Rochefort 10) bij. Roer goed om en laat doorwarmen tot een homogene saus. Giet in diepe borden en werk af met amandelschilfers en wat koffiepoeder. O-ver-heer-lijk! Believe me!
 

 
Als je deze chocolade-pindakaas muffins één keer proeft ben je verkocht! Ze zijn in no time klaar. Meng 1/4 cup bloem, 1/2 tl zout, 1 el bakpoeder, 1/3 cup havermout. Voeg daarbij een mengsel van 1/4 cup chocoladesojamelk, 1/2 cup appelmoes,  1/2 cup agavesiroop, 1 tl appelazijn en 1 tl vanille. Warm 3 el plantaardige olie op met 5 el pindakaas en voeg bij de rest van de ingrediënten. Doe er 1/2 cup in stukjes gesneden pure chocolade onder. Verdeel over muffinvormen en bak 18 minuten op 175°c. 
 

Een dikke week geleden won ik bij Pixie deze give away. Een mooie zelfgemaakte schort die er #fromwhereIstand zo uitziet…

 
Hij is echt prachtig! Ik heb besloten om hem te dragen telkens ik iets met chocolade maak. Zoals je kan lezen heb ik hem ondertussen al ingehuldigd ook. Oh, en Pixie, mocht je ooit in de buurt zijn dan ben je welkom voor een kopje koffie hoor. Ik maak dan met plezier één van mijn chocoladereceptjes voor je klaar.

 

Deze ook lezen?

One thought on “Passionate about chocolate…

 1. Krek wak wou

  september 30, 2013 at 7:15pm

  Kei leuk schort heb je gewonnen! Het chocoladesoepje lijkt me heeeeerlijk! <br />X Nicole

 2. Billy

  september 30, 2013 at 5:25pm

  die soep eet je wellicht niet als voorgerecht… <br /><br />:-)

 3. pixie miks a lot

  september 29, 2013 at 12:33pm

  thx! Zo lief<br />ook voor je kaartje dat mijn hart verwarmde op een zéér moeilijke dag<br />xxx

 4. Brigitte Peetermans

  september 28, 2013 at 8:22pm

  Heel mooie schort!<br />(en de foto die je ervan gemaakt hebt ook)<br /><br />En voor de cholade muffins ga ik zeker gaan bij een van mijn volgende bakmomenten!

Reacties gesloten.