kleine kindjes worden groot recepten vegan

Pool party…

‘s Middags thuis een pool party op kinderniveau mét Champagne (met de kinderchampagne van Hema, super lekkere en vooral niet te zoete, op basis van appelsap maakten we al een tijd geleden kennis) om dit dan ‘s avond bij vrienden nog eens over te doen met grotemensenspul. En, om de naam eer aan te doen, bij het zwembad natuurlijk.

Zij zorgden voor de hoofdschotel en ik voor apero en dessert. Ik wilde iets lekker dat snel klaar was en koos voor ‘Hemelse modder’ (met kersen), die trouwens al na de eerste hap werd goedgekeurd en als aperohapje had ik homemade borrel’nootjes’ meegenomen op basis van kikkererwten. Ja je leest het juist, kikkererwten. Snel en makkelijk gemaakt én snel op want overheerlijk. Het recept komt uit mijn nieuwe kookboek (dat ik van manlief kado kreeg), Vegalicious.

Kikkererwten borrelnootjes: Giet een blikje erwten af en spoel ze om. Doe ze in een kom en meng met 1 el olijfolie, cayennepeper, zout, komijn en koriander. Leg ze verspreid op een bakplaat en bak +- 45 minuten op 180°c of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schud regelmatig even met de bakplaat om alle kanten te kans te geven om te kleuren. Smakelijk!

Ja, ‘k zou dit weertje kunnen gewoon worden voor de rest van de zomer.

Dit lees je misschien ook graag...