A table ongewoon lekker recepten vegan

Recept risotto met muntthee en groene groenten ~ Risotto au thé à la menthe

Ben jij ook zo zot van risotto? Dan moet je zeker dit recept eens uitproberen. Risotto met muntthee is verrassend lekker en zeer simpel om te maken. Een ideaal lentegerecht.

Het mooie weer vroeg gewoon om een licht gerechtje dat doet dromen over mooie dagen en vakantie. Wie zegt dat risotto maken moeilijk en tijdrovend is heeft het toch dik mis. Ik volg al jaren de manier van Jeroen Meus. Dat wil zeggen dat je de bouillon, of in dit geval de thee, in één keer bij de rijst doet. Ondertussen kan je je bezighouden met andere zaken. Lekker makkelijk toch? Mijn risotto is nog nooit mislukt!

Bereiding:

Voor 2 personen gebruik je 200 gram rijst (arborio) en 800 ml muntthee. Zet hiervoor 5 minuten op voorhand een pot thee met 800 ml kokend water, 3 builtjes muntthee en 1 grote tak verse munt.

Pel een teentje knoflook en een sjalot en fruit die in een beetje boter of olie. Voeg de rijst doe en roer tot die glazig is. Filter de thee en giet die in één keer bij de rijst. Doe het deksel op de pan en laat 18 minuten met gesloten deksel koken.

Ondertussen stoom of blancheer je een mengeling van groene groenten (hier erwten, peterselie, lenteui en boontjes).

Als de risotto klaar is meng je de groenten onder de rijst. Kruiden met peper en zout. Voeg indien gewenst enkele lepels edelgist toe (ter vervanging van parmezaan).

Smakelijk!

Risotto au thé à la menthe

Vous devriez absolument essayer cette recette. Risotte à la menthe est savoureux et très simple à faire. Un plat de printemps idéal.

Pour 2 pers : 200g riz arborio et 800ml de thé à la menthe (800ml de l’eau + 3 sachets de tisane à la menthe + une branche de menthe fraîche. Préparez le thé, ajoutez-y la menthe fraîche et laissez infuser 5 min.

Pelez et émincez 1 gousse d’ail et l’échalote. Faites fondre 1 c à s de beurre dans une poêle et faites-y revenir l’échalote et l’ail. Ajoutez le riz, puis mélangez bien. Ajoutez le thé au riz. Laissez cuire pendant 18 minutes. (! le couvercle sur la casserole !)

Blanchissez les légumes. Laissez bien égoutter les légumes, puis mélangez-les au risotto. Assaisonnez avec du poivre et du sel. Si vous le souhaitez, ajoutez un peu de levure noble. (pour remplacer le fromage)

Bon appétit!

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. zegt:

    Dat klinkt erg lekker!

Reacties zijn gesloten.