kleine kindjes worden groot recepten vegan

Rudoph’s gin tonic…

Dit jaar uitzonderlijk eens geen glühwein als aperitief. Veel te warm voor de tijd van het jaar. Dat smaakt het best als het buiten goed koud is. Ik heb wél een goed en waardig alternatief voorzien.  Een apéro op basis van een geinfuseeerde gin. Mijn Rudolph’s gin tonic staat dus klaar om ‘te trekken’.

Bereken voor hoeveel personen je aperitief moet maken. Neem een aflsuitbare glazen pot (bv weckpot) en doe daar per persoon 60 ml gin, een handvol gehalveerde cranberry’s en een takje rozemarijn in. Roer, sluit af en zet minimum 8 uur (max 3 dagen) op een donkere plaats weg. Schud 1 keer per dag door.

rudolphs gin

Op kerstdag zal ik dan mijn basis hebben. Giet per glas 60 ml gin uit je pot en voeg daar ijsblokjes, tonic en een beetje citroensap aan toe. Afwerken doe je met verse (bevroren) cranberry’s of cranberry-ijsblokjes en een takje rozemarijn.

Wie weet hebben we zo een nieuwe traditie in de maak!?

DSCN9950

Eigenlijk noemen we het ten huize Tartelette Maison Bruno’s Gin Tonic. Kleine Jajien vroeg vorige week om het liedje van Bruno het rare rendier op te zetten op You Tube. Ze bedoelde Rudolf.

 

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Jientje zegt:

    Dat ga ik ook eens proberen!

    1. Nana zegt:

      Super lekker! Zelfs onze schoonzoon vroeg het recept om het later te proberen.

Reacties zijn gesloten.