mijn familie recepten taart vegan

Snoepkont…

 
Life is like a pie… je moet ervan genieten!
 

Home alone en op mijn schoot een tijdschrift met daarin een recept voor amandelkoek met rabarber. De zever liep meteen uit mijn mond van de goesting…


Tijd had ik maar het nodige amandelspijs niet. Het recept proberen omzetten naar een vegan versie was dus geen optie. Ondertussen was de zin naar een amandeltaart zó groot geworden dat ik besloot om als basis een frangipanetaart te gebruiken en dat te combineren met rabarber. Zodoende kwam er toch een lekkere vegan amandel-rabarbertaart (foto boven) op tafel.
Tja, zoetebek, zoetekauw, snoepkont… noem het zoals je wil. Je bent het of je bent het niet en ik ben er één. Maar euhm… lang niet de enige in de familie hoor!

 

Recept: De basis is deze frangipanetaart. Ik gebruikte geen bladerdeeg als bodem en ook geen confituur maar enkel ‘de vulling’.

Meng:  5 el zonnebloemolie, 5 el yofu, 1,5 tl amandelessence, 0,5 tl vanille-essence, 150 ml amandelroom en 70 gram rietsuiker, 150 gram bloem, 1,5 tl bakpoeder, 0,5 tl zout en 40 gr amandelpoeder.  Giet het beslag in  je taartvorm. In het beslag duw je stukjes rabarber (die je vooraf stooft in een beetje appelsiensap en agavesiroop). Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°c. Werk af met geroosterde amandelschilfers.
 
Kijk voor meer taartrecepten eens in de index van vegan zoete gerechten.

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

  1. zegt:

    MMMMMMMmm.

  2. Die foto van die kleine uhm grote snoepkont is prachtig! Love it!

  3. Oh, ziet er mooi en lekker uit!

  4. mmmm!

  5. taart wordt hier praktisch nooit gebakken, al zijn er in de familie ook wel zo&#39;n zoetebekken te vinden… ;-)<br /><br />Groetjes!

Reacties zijn gesloten.