mijn familie recepten taart vegan

Tartelette Maison met mandarijn…

Schoonzus en schoonbroer waren verleden weekend testpubliek van dienst  om mijn huisgemaakte vegan tartelette maison met gekarameliseerde mandarijnen te proeven. Er waren geen restjes om terug mee naar huis te nemen. Zegt dat genoeg?

Morgen kook ik voor mijn nichtje en haar man. Een avondje ‘komen eten’ zeg maar. Eigenlijk wilde ik eerst deze taart als dessert  (en probeerde die daarom vorig weekend al eens uit)  maar omdat het menu Italiaans getint zal zijn vond ik ze uiteindelijk iets minder geschikt.  Manlief mocht kiezen welk dessert er dan wel op tafel zal komen. Hij kon kiezen uit Tiramisu van pastinaak en speculaas of een limoenroom met amandelkrullen. Zijn gezicht sprak boekdelen. ’t Was niet meteen zijn goesting. Toen ik opperde om dan een, ook niet Italiaans maar bon,  parfait van anijs te maken (al zal het eerder proberen te maken zijn) begonnen zijn ogen al te flikkeren. Bingo!

Enfin, over het etentje van morgen schrijf ik later nog, maar hier volgt het recept van de mandarijnentaart al…

2014-11-23 14.31.17 vegan tartelette maison mandarijn

Voor de bodem klop je 60 gr suiker, 75 gr plantaardige boter en rasp

van 2 kleine mandarijnen tot een romige crème.

Daarbij komt nog  1,5 kl No egg eivervanger (gemengd met 2 kl warm water).

Roer er dan 70 gr bloem, 3,5 gr gedroogde gist en sap van 2 kleine

mandarijnen onder.

Giet het beslag in een kleine springvorm (15 cm)

en bak ongeveer 35 minuten op 175°c.

Ondertussen snij je de schil van 2 mandarijnen in reepjes.

Maak een mandarijnensiroop.

Kook het sap van 2 mandarijnen, 50 gr suiker,

2 el sinaasappellikeur en de mandarijnenschil.

Kook ongeveer een 20 tal minuten tot het een mooie siroop

wordt.

Hou op het einde goed in de gaten dat de schillen

enkel karameliseren en niet verbranden!

Laat  afkoelen tot lauw.

Haal dan pas de schillen uit de siroop.

Haal de taartbodem uit de springvorm en laat ook deze afkoelen tot lauw.

Draai de bodem om en giet er een groot deel van de siroop op.

Laat intrekken en helemaal afkoelen.

Klop Alpro sojaslagroom (met een scheutje siroop  of likeur) op

en smeer rijkelijk over de taart.

Sprenkel  nog het laatste restje siroop  op de slagroom en versier met

de  gekarameliseerde mandarijnenschillen.

Smakelijk!

2014-11-23 14.31.01 vegan tartelette maison mandarijn

Dit lees je misschien ook graag...

3 reacties

  1. Wanneer en om hoe laat moet ik daar zijn? 😉
    Man, man, dat ziet er lekker uit.
    Nog niet aan gedacht om een kookboek uit te geven?
    Grtjs
    Daniëlle

  2. Gadver dat ziet er heerlijk uit zeg!! Veel plezier met je etentje!
    Geniet van je weekend 🙂

  3. Ik denk dat ik ook maar eens langskom morgen! Het klinkt veuls te lekker jong! Allé nog iets waarover we kunnen “tetteren” binnenkort! Het kerstmenu!
    Een fijne en gezellige avond morgen!

Reacties zijn gesloten.