recepten vegan

Veganize it….

‘k Heb weer wat bijgeleerd. Een gerecht veganizeren heet het wat ik bijna elke week doe. Een vegan versie maken van een gerecht heeft dus blijkbaar een naam. Ik vind het in elk geval plezanter dan bestaande recepten uitproberen van internet of uit kookboeken…

Vorig weekend maakte ik een eigen versie van een trifle. Eigenlijk een beetje per toeval omdat er een taart mislukt was maar ik wel cake overhad van een ander dessert.  ‘t Was om duimen en vingers… ge weet wel… jep, van af te likken. Ik had, oepsie, een écht véél te grote cake gemaakt en dus kon er van de week nóg een trifle af. Zo’n grote-en-jonge-gezinnen-versie in een pot deze keer. Of ik er kon afblijven tot ‘s avonds? Euhmmm…

Nee dus. Ben er niet eens bij gaan zitten. Gewoon bij het aanrecht, lepel in de aanslag. Bad, real bad! 🙂 ‘t Is ook zo’n heerlijke pot comfort food.

Je kan het met verschillende soorten cake, fruit en pudding (of ijs) maken. Deze versie heeft onderaan een laag met brokken chocoladecake (gedrenkt in cassislikeur), daarbovenop kersen en blauwe bessen, vanillepudding (op basis van sojamelk) en opgeklopte sojaroom afgewerkt met chocoladeschilfers.

Voor de chocoladecake zeef je 340 gr bloem, 60 gr cacaopoeder, 1/2 zakje bakpoeder en 1/2 tl zout boven een grote kom. Meng in een kleine kom 225 gr suiker met 125 ml zonnebloemolie, 1 el azijn, 1 tl vanille extract en 300 ml sojamelk. Roer de vloeibare onder de droge ingrediënten tot een egaal beslag. Bak ongeveer 40 minuten op 180 °c. Laten afkoelen en dan samenstellen, meer is het niet. Voor een kleine trifle halveer je wel de hoeveelheden.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Reacties zijn gesloten.