mijn familie recepten Tips vegan

Wat eten we al er iets te vieren valt?

’t Was weer een week met allemaal lekkere dingen. Op het menu o.a.

  • erwtensoep met vegan rookworst
  • zelfgemaakte quinoakroketten  (te veel werk voor wat het uiteindelijk is vind ik) met sla
  • risotto (deze keer gemaakt met groentebouillon én tomatensaus) met wilde champignons en geconfijte tomaten
  • pasta met spinaziesaus en vegan gehakt
  • rijst met linzen en groenteroomsaus (look, prei, ui, paprika, rucola, bouillon, sojaroom)
Vanavond is restjesdag en draai ik de overschot van de groentesaus samen met gebakken champignons in een lasagna. Als voorgerecht eten we een koud komkommersoepje met munt. Tenminste als ik tegen die tijd honger heb. Mijn buikje zit nog redelijk gevuld van de lekkernijen die vanmiddag op tafel kwamen. Ma, dochter en ik vierden namelijk het feit dat we met onze kleine pruts een viergeslacht hebben. Daar hoorde iets lekkers bij volgens dochter die een even grote zoetekauw is als ik. “Vegan scones oké liefje?” vroeg ik. Ze sprong een gat in de lucht en zei “O ja, met sinaasappelconfituur en véél slagroom.” Makkelijk voor mij want dat stond sowieso op de planning om uit te testen. En zo gebeurde. Daarnaast kwam er ook  bananen/havermoutkoek die ik eerder deze week maakte op tafel en pannacotta (1 avocado, agavesiroop, 250 ml kokosroom en 1 zakje agar agar). Och ja, ‘k zal het maar meteen toegeven, uitzonderlijk ook een ferme borrel.
 
Dus of ik straks honger ga hebben is nog maar de vraag. 🙂
Voor 10 vegan scones gebruikte ik: 2 cups bloem, 1/4 cup oerzoet (gewone suiker kan ook natuurlijk), 1 tl bakpoeder, 1 tl zout, 1/2 cup boter die ik met de handen kneedde tot een korrelig deeg. In de blender ging 180 ml zijden tofu, 1/3 cup sojamelk, 2 tl vanille, 1 tl oranjebloesemwater. Dat mengsel (niet alles ineens!) giet je bij het bloemmengsel tot je een stevig deeg krijgt. Rol uit tot 2,5 cm dik en steek rondjes uit. Ongeveer 15 minuten afbakken in voorverwarmde oven van 210°c. De scones komen er lekker krokant uit en worden best vers gegeten. Ha, alsof je zou kunnen wachten! 😉  Je kan ze invriezen maar warm ze dan wel even terug op in de oven.
 
Tip: je hoeft de hoeveelheden van de cups niet om te rekenen. Bij Dille & Kamille bijvoorbeeld koop je voor 7.95 euro deze handige maatpannetjes.
 

Dit lees je misschien ook graag...

4 reacties

  1. zegt:

    heeeerlijk klinkt dat! En nog leuker dat jullie met z'n vieren bij elkaar waren 😀 Lijkt me wel heel bijzonder.

  2. Wat een lekker gedekte tafel, smullen maar!

  3. zegt:

    ohhhhhhhhhhhhhhhhh , ik zit hier te kwijlen!!!!!!<br />liefs en fijn weekend!

  4. zegt:

    een mooie reden om iets speciaals op het menu te zetten, Nanabee!

Reacties zijn gesloten.