With loof…

Gewone dingen maar toch ook weer een paar nieuwigheden kwamen er op de (tuin)tafel de voorbije week. Wat aten we zoal?

Kokos-rabarbertaartjes. Van de overschot van het deeg van deze kokostaart maakte ik kleinere taartjes. Op de bodem van elk glazen potje kwam deeg, daarboven een ruime portie zelfgemaakte rabarbercompote en dan weer een laag deeg met wat kokosschilfers als topping. Wel iets langer af te bakken.  Hémels en veel lekkerder nog dan de oorspronkelijke taart…

Brood met groenten als snelle lunch. De ene keer met Tzatziki van cashewnoten en komkommer bijvoorbeeld, een andere keer met tomatentapenade, rucola en schijfjes avocado…
His & hers notenburgers. Voor hem met sla, tomaat en Ajvar (die ik ook gebruikte voor de groententaart) en voor mij met sla en mangosalsa
Mangosalsa: meng in stukken gesneden mango, groene paprika en lenteui met limoensap, ananassap, koriander, zout en peper en wat chili (vers of uit tube). Maak even vooraf zodat de smaken wat kunnen intrekken.
Salade van rode biet, appel, aardappel, lenteui met een vinaigrette van appelazijn en olijfolie…
Ik probeerde ook de nieuwe chick’pieces traditional van Greenway uit waarmee ik een vol au vent maakte. De beloofde kipsmaak vond ik er niet in terug. Hmm, niet meteen een must-eat wat mij betreft. Toch wil ik ook de andere producten nog proberen. Er ligt al een pakje Oriental en smoked bacon klaar.
De verrassing van de week kwam er toen ik in mijn notities een recept vond (‘k weet niet meer vanwaar ik het haalde) van worteltjes inclusief het verwerken van het wortelloof…
Wortel met abrikozen en pijnboompitten: Stoof look en pijnboompitten in een weinig olijfolie. Doe er in stukken gesneden gedroogde abrikozen en wortels bij. Kruiden doe je met komijn, zout, peper en paprikapoeder. Laat stoven tot ze zacht zijn en werk af met wat citroensap. Het loof hak je fijn en meng je met mosterd, olijfolie en zout. Volgens het recept moet je dit gewoon bij de worteltjes serveren maar wij vonden dit helemaal niet aangenaam qua mondgevoel. Nogal stugge in-de-keel-blijven-hangers dat gehakte loof. De oplossing was simpel: gewoon onder de aardappelpuree mengen. Lekker!

Deze ook lezen?

One thought on “With loof…

  1. Mycupoflatte

    juni 12, 2013 at 7:41am

    Ohh mmm wat lekker! Dat toetje lijkt me echt verrassend fijn smaken!

Reacties gesloten.