recepten taart vegan

Zwartewoudtaart, vegan…

Ik gebruik al een goed recept voor chocoladecake. Waarom ik voor mijn zwartewoudtaart dan toch nog voor een andere samenstelling ging, dat mag Joost weten. Enfin, het was er niet minder lekker om.

Hier is de link naar het origineel recept in Libelle Lekker. Mijn (veganised) deeg  – zonder alcohol voor de kindjes – bestond uit 175 gr oerzoet, 75 gr plantaardige boter, 175 gr volkorenmeel, 4 el cacao, 1 tl natriumcarbonaat, 1/4 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 2,5 dl sojamelk, 1 el ciderazijn en 1 tl vanille. Verdelen in 2 kleine bakvormen en 45 minuten afbakken in een op 180°c voorverwarmde oven. Werk af naar keuze. In dit geval met sojaslagroom van Alpro, kersen en chocoladeschilfers.

Nog voor ik een foto kon nemen was meer dan de helft van de taart verdwenen in enkele kindermondjes…

Klik hier als je benieuwd bent naar meer uit de categorie “Veganize it”?

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Dat zijn de mooiste foto’s van taarten, die al deels opgegeten zijn!

    1. Nana zegt:

      Hahaha, ja eigenlijk wel!

Reacties zijn gesloten.