Fine cuisine en fine art…

Een paar keer per jaar maken we met vrienden een wandeling. Nu, ‘t is te zeggen, we beginnen met een wandeling. De hoofdreden waarvoor we afspreken is eigenlijk om bij te praten. Al wandelend, de vrouwen naast elkaar en de mannen een paar passen achter of voor, maar net zo belangrijk bij een lekkere maaltijd.
Daarom stippel ik een wandeling uit met in de nabije omgeving een restaurant waar ik vegetarisch kan eten. Dit jaar deden we twee keer een wandeling in dezelfde gemeente. Hoofdreden: het restaurant. Op vraag van de vrienden. Blijkbaar was niet alleen ik zeer te spreken over restaurant Potiron in Kasterlee.

Vegetariërs hebben er de luxe van een aparte menukaart. Enkel het groene lintje aan één van de hoeken verraadt je voorkeur.

Het brood, de patisserie, het roomijs… alles wordt in huis gemaakt en veel groenten en fruit zelf gekweekt in de moestuin. Dat was trouwens de reden waarom ik, terwijl de rest van het gezelschap al aan de koffie zat op het einde van de maaltijd, even moest wachten op mijn kopje thee… ze waren de kruiden nog gaan plukken. ‘k Vond het wel grappig. Het regende op dat moment namelijk pijpenstelen. ‘k Zag in gedachten de kok door de tuin en het slijk hollen om mijn verse kruidentuiltje te plukken…. Och, mijn fantasie neemt soms een loopje met me, je wil niet weten hoe ik het hem zag doen. Nu ja, verser kan in elk geval niet hé.
Beide keren dat we de zaak bezochten waren we meer dan tevreden over zowel het eten, noem het gerust gastronomisch, als de bediening.

Twee keer Kasterlee was absoluut geen straf hoor. Het is een mooie en groene wandelgemeente. Sinds een jaar ongeveer hebben heel wat middenstanders een liefdesgedicht op hun etalage laten aanbrengen. Een initiatief van de vereniging ‘Versgenoten‘. Maar liefst 206 gedichten kan je bewonderen in de 3 deelgemeenten. Het maakte dat onze wandeling een stuk langer duurde dan voorzien. De gedichten zijn mooi, lief, grappig of hilarisch zodat je automatisch blijft stilstaan om te lezen.

Liefde gekruid
op een exotisch vuurtje
is tongstrelend,
fine cuisine,
oogverblindend soms,
fine art.
Liefde gaat door de maag.
Ja, graag.

Deze ook lezen?

One thought on “Fine cuisine en fine art…

 1. Miss Creatuurtje

  september 20, 2014 at 6:08am

  Oké, mijn verbeelding slaat nu ook op hol :-)<br />Fijn zo'n 'culinair' hoogstandje na een gezellige wandeling!

 2. kreamade

  september 17, 2014 at 8:05am

  Oh, dit is genieten zeg! Wat is het heerlijk om zo op pad te zijn met goede vrienden! gr. Hennie

 3. Homemade and more

  september 17, 2014 at 7:35am

  Heb al zin om richting Kasterlee te vertrekken om te gaan wandelen (is dit Kabouterkesberg op de foto ?) maar zeker ook om te gaan eten in de Potiron.<br />Geniet nog van het mooie weer,<br />Martine

 4. Billy

  september 16, 2014 at 6:08pm

  wat een mooie reclame voor dat restaurant! Maar blijkbaar meer dan verdiend.<br />Kasterlee? Nog onontgonnen fietsgebied. Kan dus wel eens van pas komen àls we daar eens geraken… 😉

 5. Ik maak het zelf nu

  september 15, 2014 at 9:04pm

  Dat is een leuke combinatie,wandelen met vrienden en lekker en vegie gaan eten!

Reacties gesloten.