mijn familie Nederland resto Tips vegan

Lunch @ Lente…

Ja, nog altijd weinig knutsel, handwerk- en/of blogtijd en dat vind ik best jammer. De alternatieve tijdsbesteding is gelukkig niks anders dan goed en plezant. Voorlopig gaat de aandacht merendeels naar voorbereidingen voor vakanties en weekendjes weg met jarige kleinkindjes die de komende maanden op de planning staan, gezin en familie.

Zo was bijvoorbeeld mijn ma vorige week jarig en trakteerde ze dochter en mij op een lunch. Ik mocht kiezen waar. ‘Goochel’ (lees google) maar eens zei ze en dat bracht me bij Lunchcafé Lente in Roosendaal. Het leek me een gezellige plek waar, en daar viel mijn oog meteen op, ook wat naar mijn smaak op de kaart stond. Curieus als ze was kwam het openen van een eerste kado (één van deze zelfgemaakte sieraden) natuurlijk voorop.

De boterham met humus en gegrilde groenten uit de moestuin (mijn favoriete middagmaal) smaakte en ook ma en dochter waren tevreden van hun salade met notenbrood en echte boter erbij. Een vegetariër heeft hier ruim de keuze, zowel in zoet als hartig! Geen koffie maar thee voor mij na de maaltijd want sojamelk was helaas niet voorhanden. Als je hun concept bekijkt is dat naar mijn mening toch een misser, maar bon. Voor jonge mama’s misschien meegeven dat er wel een kinderstoel aanwezig is maar geen verschoonkussen/plek. (Er zat niks anders op dan de baby te verschonen op het deksel van de wc-bril, dat lukte nog net.) Ik merkte verder nog op dat deze zaak vooral bezocht wordt door jonge vrouwen/vriendinnen en die hebben elkaar altijd veel te vertellen (weet ik zelf uit ondervinding) dus verwacht geen rustig etentje bij achtergrondmuziek. Hoe dan ook, Lunchcafé Lente is echt een aanrader!

Dit lees je misschien ook graag...

5 Reacties

 1. zegt:

  Ik woon in Roosendaal en het is mijn favoriete plek om te lunchen! Altijd lekkere gerechten op het menu! Ik wist alleen niet dat ze geen sojamelk hadden, dat is inderdaad wel een goed advies – heb je het ook ten hen gezegd?<br />In Roosendaal zit ook een leuke winkel, aan het einde van de Kade (bij de turborotonde) het heet La Nostalgia. Misschien leuk voor een andere keer?<br /><br />Liefs,<br /

  1. zegt:

   Ik zei hen wel dat het jammer was dat ze geen sojamelk hadden maar ik denk niet dat ze er iets mee gaan doen. <br />Dat winkeltje is precies wel mijn ding. Ik kom regelmatig in Roosendaal dus bedankt voor de tip!

 2. zegt:

  da&#39;s een heerlijke manier om een verjaardag te vieren, Nanabee<br />Roosendaal, is dan niet zo ver van jullie woonplaats verwijderd zeker?

 3. zegt:

  Goeie tip om eens binnen te stappen en vond de mama het bloempje mooi. Dat is wat ik zo mooi vond, denk ik? Geniet er nog van van de komdende uitstapjes met de kindjes!

 4. Wat gezellig om dat zo te doen! Nog gefeliciteerd! Je broodje ziet er fijn uit =) Goed weekend!

Reacties zijn gesloten.