Frankrijk kleine kindjes worden groot resto Tips Uit met kids

Provence kindvriendelijk (3) ~ La forêt enchantée

Zoals je al kon lezen gingen we dit jaar met z’n allen naar het lavendelmuseum in Coustellet en kozen we het avonturenpark “Le labyrinthe géant” als uitstap met de kinderen. Vorig jaar waren we ook even onze weg kwijt in een, al dan niet veel kleiner, doolhof in het themapark “La fôret enchantée” in Malemort-du-Comtat.

Net als in Le labyrinthe géant is dit meer dan alleen een doolhof. Wie van sprookjes houdt moet er zeker eens langs. Het verhaal gaat over Fiouf die op zoek is naar het droomelexir. Samen ga je op zoek door het bos, te beginnen bij een leuk doolhof…

Tijdens je tocht kom je regelmatig een bord met een tekening tegen die een hoofdstuk van het verhaal vertelt.

Geen nood, er is een map met Nederlandse vertaling bij de de kassa te verkrijgen. Zo kan je zelf elk hoofdstuk voorlezen en kunnen de kinderen het verhaal volgen.

Je komt langs heksen, magische paddenstoelen, elfen, kabouters, uilen en draken in alle maten en soorten (sommigen moet je tellen als ik het me goed herinner) …

en er is een hindernissenparcours…

om uiteindelijk uit te komen in de tuin van de heks …

Voor vertrek mogen de kinderen een gekleurd lintje afhalen aan de kassa om in de magische wensboom te hangen. Geloof me, ze vinden dit een superprijs om in ontvangst te nemen.

Uren ronddwalen is in dit kleine bos niet mogelijk. Als tip kan ik je het dorp Venasque aanraden. Het is vlakbij en de moeite om te bezoeken. Je kan er trouwens heel héél lekker veggie eten bij hotel-restaurant Les Remparts.)

Het uitzicht vanaf hotel-restaurant Les Remparts.
Kasteelruïne.
Prachtige vergezichten overal waar je kijkt.
Pittoreske straatjes en huizen.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Oh, wat leuk en mooi! Al die kleuren ook, daar hou ik van!

Reacties zijn gesloten.