Frankrijk kleine kindjes worden groot resto Tips Uit met kids

Zomer 2019 Provence, deel 2, uitstapjes tips

Zoals gewoonlijk kwam zoon met gezin over om vakantie te vieren met ons. Daar hoort telkens een uitstap op kindermaat bij. Het mocht eens wat anders zijn dan een pretpark.

Wat doen kinderen die net 12 uur in de auto hebben gezeten… zwemmen! En dat deden ze de rest van de vakantie ook!

We wandelden met onze meisjes over de brocantemarkt in Eygalières (tip 1). Elke laatste zondag van de maand gaat die door in het centrum van het dorp. Waar er in het begin amper een handvol kramen stonden, en de prijzen soms veel te hoog waren, lijkt de markt nu goed op gang gekomen. Ja hoor, onze meisjes houden ervan. De prachtige oude kledij en lieflijke parasolletjes worden bewonderd, het oude speelgoed vinden ze intrigerend. Veel mooie spullen gezien, we zagen zelfs een stuk Antwerps erfgoed staan, én ik heb toch ook eens wat gekocht!

Dit mooi vintage emaille vergiet staat ondertussen mooi te wezen op mijn kast.

Tip 2: Een boottocht in de Camargue.

Onze uitstap met de kinderen begon in de Camargue, meer bepaald in Saintes Maries de la Mer. We maakten een boottocht van anderhalf uur, een stukje over zee en dan de petit Rhône. Er is veel keuze daar in de jachthaven maar wij kozen voor een jacht van Les Quatre Maries net omdat die ook een stuk zee meepakt. We voeren eerder al een met de veel tragere radarboot Tiki III (tip 3) die wat verder uit het centrum vertrekt en enkel over de petit Rhône vaart. Niet minder mooi maar wel minder spectaculair voor de kids.

De bedoeling was om nadien nog naar de flamingo’s te gaan kijken. Die zie je vanop de weg in de vele waterplassen staan, vliegen… Normaal, maar niet deze keer. Door de hitte waren alle plassen opgedroogd en was er geen ene vogel te bespeuren. Om nog naar het Ornitologisch park Pont du Gau te gaan was het al te heet (bijna 40°c) dus dat schuiven we door naar volgende zomer. Misschien verkennen wij dat park zelf al eerder. Lijkt me heel interessant!

Tip 4: Om de dag mooi af te sluiten gingen we samen de met drie kinderen uit eten bij Bistro l’Aubergine in Eygalières. Niet de eerste keer dat ik hen hier vermeld maar is het blijft mijn favoriete restaurantje in het dorp. Provençaalser dan dit kan het niet worden. Zowel het interieur als het eten, dat Italiaans geïnspireerd is, ademen Provence! Wij zijn fan. Ze zijn niet te beroerd om gerechten aan te passen bij allergie of om andere redenen. Je kan het best wel even vooraf melden. Bij mijn pasta werd het vlees netjes weggelaten en kleinzoon kreeg à la minute een aangepast en melkvrij dessert. Top! Er staan meestal wel enkele vegetarische en soms (onbewust) vegan gerechten op de kaart. De bediening is steeds vriendelijk en het eten om duimen en vingers bij af te likken.

De sfeer en ambiance krijg je er gratis bij.

Tip 5: Nog een aan te raden uitstap is Vaison la Romaine. Marktdag op dinsdag is bijvoorbeeld de moeite, al gaan wij er al lang niet meer naartoe tijdens de zomerperiode wegens te druk. Wij verkiezen deze grote Provençaalse markt buiten het seizoen.

Maar Vaison is meer. Les sites Antiques en het archeologisch museum bijvoorbeeld. Die bezochten we in juli nog. Voor de inkomprijs moet het het niet laten. Voor 4 volwassenen en 3 kinderen betaalden wij 40 euro. Je krijgt aan de kassa een code waarmee je aan de overkant van de straat bij de Site antique de La Vilasse binnengaat. Rond het museum ligt nog een mooi park (site antique de Puymin) waar ook veel te zien is, waaronder een theater.

Onze meisjes waren vooral benieuwd naar de juwelen en make-up uit die tijd. Ja ja, het zijn échte meisjes! Onze kleinzoon hoopte wat wapens en andere verdedigingsmiddelen te kunnen zien.

Nu, je kijkt er je sowieso je ogen uit! Zeker doen als je in de buurt bent.

Nog een aan te raden markt is die van Cucuron. Klein, aan 2 kanten van een bassin, maar heel gezellig en dat is ook geldig voor het dorp zelf.

Cucuron is een authentiek dorpje waar je fijne wandelingen kan maken. Het grote bassin in het midden tussen de immense plantanen spreekt tot de verbeelding.

Verder deden we die vakantie niets anders dan genieten van ons zwembad, van elkaar en van de omgeving.

Doe eens de moeite om tot boven in het oude deel van Eygalières te wandelen en krijg er de prachtige vergezichten gratis bij. Goh wat ben ik verliefd op dat dorp!

Zo serveer ik toch weer enkele tips die thuishoren in de categorie kindvriendelijke uitstapjes in de Provence en misschien van pas komen wanneer je volgend voorjaar je vakantie begint te plannen. Wij gaan in de nazomer nog wat genieten en uitproberen ginder. Mijn to-see lijstje is nog bijlange na niet afgevinkt.

Kijk eens bij mijn algemene kidsproof posts, misschien zit er nog wat leuks tussen.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Genieten! Je foto met het bassin en de platanen vind ik zo mooi!

Reacties zijn gesloten.