Tja, waar zal ik beginnen!? Bij de lekkere huisgemaakte zoetigheden, het gezellige interieur, de sympathieke eigenares, de ijsthee…

Starfish and coffee ligt bij ‘den Bell‘. Vanaf de Meir en omgeving een beetje uit de richting maar het is een omweg meer dan waard. Bij het binnenkomen komt de geur van heerlijke baksels je tegemoet. Het doet al watertanden nog maar voor je een voet binnen hebt gezet. Kiezen is geen makkie, zeker niet voor een eeuwige twijfelaar als ik. De vriendin die ik meeneem, en die op dieet is, kan zich perfect houden aan haar dieet als ze wil want ze serveren er ook suikervrij gebak. Dat kiezen we natuurlijk niet! Wie zich altijd aan de regels houdt mist een hoop lol, lees ik wat later toevallig (?) in één van de vele tijdschriften die er op een tafeltje liggen. Weg schuldgevoel! Zij gaat voluit voor een spie kaastaart met bosbessen en ik kies uiteindelijk voor een giant muffin met bosbessen en witte chocolade. Nog nooit heb ik zo traag mijn gebak opgegeten. De onderkant ervan is lekker krokant gecarameliseerd, jummie!! Erbij een Lungo met een stukje pure chocolade erin.

Ze staat achter haar al volgestouwde toog, kneedt,  mengt,  haalt nog wat extra cake uit de oven maar maakt ook tijd voor een fijne babbel. We hebben het over Antwerpse koffiehuizen, mannen- en vrouweninterieurs, het sociale leven in een koffiebar, over genieten… Het is duidelijk dat ze haar roeping niet heeft gemist. Een vrouw met passie.

Ben je geen koffieleut ga er dan eens langs voor de huisgemaakte ijsthee, die is super lekker!! We gissen naar de ingrediënten ervan en roepen ‘oh ja’ bij die ene laatste die we niet kunnen vinden.

Starfish and coffee (te volgen via blog) is naar mijn gevoel meer dan een koffiebar. Het is een ontmoetingsplek, ontstressplek, verwen-jezelf-plek, blijf-hangen-plek maar tegelijk ook een wip-effe-binnen-plek want er is van vrijwel alles een take-away versie.

Is er dan helemaal niks slechts te vertellen? Jawel want ik heb iets tegen waterige nep slagroom zonder smaak. Helaas serveert ook zij die. Als dat geen belangrijk onderdeel is van gerecht of drank en het dus apart geserveerd is kan je het gewoon laten staan. Tot daar volg ik misschien haar redenatie van ‘de kostprijs weegt niet op etc… en je moet ergens een grens trekken’. Maar wat voor meerwaarde breng je met die nep? Geen enkele, dus waarom niet gewoon weglaten?  Anders is het als je een koffie bestelt waar diezelfde waterige slagroom ineens in je tas zit, zoals ik bij koffiehuis La Chascona voorhad. Dan is die goedkope en smakeloze rommel wél een hoofdingrediënt én eentje die maakt of kraakt. Maar ja, ieder zijn mening en dit is enkel de mijne.

Aanbevolen artikelen

error: Content is protected !!