Aan tafel ontbijt Op een ander recepten vegan

Summer cooking (lees: lazy cooking)…

Vanmorgen begon ik de dag met een (zeer) laat ontbijt. Geen honger en de goesting om er voor de laatste keer een lekker luie dag van te maken waren de oorzaak. ‘t Was al tegen de middag dat ik genoot van een fruitontbijt van nectarine, verse vijg, aardbeien, beetje sojayoghurt, gedroogde cranberries en pittenmix…

Ja zeg, volgende week staat de agenda opnieuw op een normaal ritme dus moet ik er van profiteren hé. Van mooi weer kan je trouwens heel lui worden vind ik! Gelukkig hoef je om lekker vegan te eten nooit uren in de keuken te staan. En toch, zowel op vakantie als thuis probeer ik tijdens de zomermaanden met écht een minimum aan werk zo lekker mogelijk te eten. Toegegeven, daar schakel ik soms voorverpakte ingrediënten voor in en/of ready made stuff, zolang het maar om lekkere dingen gaat. En wat een mooie schikking op het bord betreft, daar doen we ook niet aan mee. Paar voorbeelden?

Brood besmeerd met sojanaise (uit een potje), slamix met rode biet (uit een zakje). dunne asperges (uit een potje).

 
Slaatje van: spinazie, tomaat, witte en rode radijs, avocado, jonge ui, basilicum en geroosterde pijnboompitten en dressing (olijfolie, balsamico, knoflook). (Uit 500 vega gerechten, pag 104, sla vervangen door spinazie, rode ui door jonge)
 
 
Salade van: veldsla en rucola, gekonfijte tomaat (uit een potje), artisjokharten (uit potje) en geroosterde noten met gebakken aardappeltjes (voorgestoomd en vacuum verpakt).
 
 
Eén van mijn favoriete lunchgerechten in de zomer: carpaccio van coeur de boeuf tomaat met rucola, olijfolie en geroosterde pijnboompitten.
 
 
Nectarine-witlofsalade met gekaramelliseerde cashews. Veldsla (uit een zakje), witloof met een dressing (azijn/mosterd/olijfolie/p&z), nectarines halveren en even aanbakken in olijfolie, in dezelfde pan cashewnoten karamelliseren in agavesiroop. (Aangepast recept uit 500 vega gerechten, pag 110)
 
Het dessert of vieruurtje is soms nóg simpeler…
 
 
 
Ah wat brengt de zomer toch heerlijke ingrediënten met zich mee! 
 
Mijn motto ‘Life is like a pie’ is nog onveranderd maar van taarten bakken komt er eigenlijk niet zoveel niets in huis tijdens de zomermaanden zonnige zomermaanden.

Dit lees je misschien ook graag...

2 Reacties

  1. Hmmmmm, klinkt allemaal zalig!!! Ga ik zeker eens maken!<br />

  2. Wat een (voor mij) bijzondere maaltijden maak je toch, zelfs met (voor jou doen) weinig tijd! Nog even heerlijk genieten van het weekend he!

Reacties zijn gesloten.