bloggen gedachten kleine kindjes worden groot kringwinkel enzo mijn huis taart

Goede gewoontes!

Goede voornemens, iedereen weet wel hoe dat gaat. Rond nieuwjaar neem je ze, eind januari zijn ze uit je systeem. Normaal doe ik er niet aan mee, nadruk op normaal

Het is bewezen dat je goede voornemens gewoontes minstens 30 dagen moet volhouden voor ze in je routine worden opgenomen. Ik kan me niet herinneren wanneer ik zelf voor het laatst een goed voornemen had. Ow, ja toch wel… tweede kerstdag 2019. Ik overloop even de situatie die ik mezelf heb opgelegd…

Het eerste staat zelfs zwart op wit op deze post in mijn blog; terug frequenter bloggen en dan vooral over mijn plantaardige baksels. Tja, daar is tot nu toe niks van in huis gekomen hé. Te weinig tijd, helaas, voor zowel bloggen als bakken. Na de feestcake is er alleen nog maar een plantaardige koekjestaart op tafel gekomen. Ongeveer gemaakt zoals dit Oreo koekjestaartje maar met plantaardige theekoekjes (gekocht bij Jumbo) ipv Oreo.

Oké, de op komst zijnde renovaties trokken tot hier toe alle vrije tijd naar zich toe. Laat ik dat als geldig excuus gebruiken. Bijna het hele huis zal onder handen genomen worden. Waar ik het meest naar uitkijk is de nieuwe keuken waarvoor tegelijk een stuk muur naar de eetkamer zal sneuvelen. Spannend. Momenteel zijn de meeste zaken in orde; schilder, parketteur, keukenman, meubelmaker, loodgieter,… Een schrijnwerker regelen voor een nieuwe garagepoort, een raam en het aanpassen van 2 binnendeuren is me nog niet gelukt. Vijf heb ik er gecontacteerd, allemaal gingen ze terug bellen of komen. Wel één ervan is ook daadwerkelijk gekomen. Een offerte heb ik nog niet. Hoogrendementsglas in alle ramen? Als ik van iemand een offerte krijg wel ja. Allez, op hoop van zegen kunnen we de voorbereidingen binnenkort staken.

Het andere voornemen maakte ik 26 december nadat ik een Guardo Fit Coach kreeg voor Kerst. Het stond laatste op mijn verlanglijstje. Bewust of onbewust? *grijns* Nu ja, de gever heeft in mijn plaats beslist, haha. Minstens 5000 stappen per dag wil ik. Voor mij geen klein bier hoor en sommige dagen écht een opgave. Maar kijk… terugkijkend op januari heb ik maar 1 keer geratteerd. De eerste dag van het nieuwe jaar kon ik me echt heel moeilijk van de sofa hijsen, maar toch haalde ik 3887 stappen. Al bij al toch nog een mooi resultaat op een moeilijke dag.

Ik heb gemerkt dat extra bewegen me echt wel een energieboost geeft. Of zou dat misschien komen door de renovaties waar ik al zolang naar uitkijk? Of misschien komt het wel door de winter die er geen is!? Of door het leuke nieuws dat we kregen en waarover je een beetje verder kan lezen? Wie zal het zeggen? In elk geval maak ik het me in februari niet makkelijker. Voornemen: 5000 stappen per dag, minstens 1 weekdag extra wandeling/stappen erbovenop en max 3 x per week zoet eten. Lukt dat? Toppie! Lukt dat niet? Ook niet erg, dan schroeven we dat in maart weer wat terug.

Het grote plan: elke maand een hoger doel. Lijkt me makkelijker haalbaar dan in één keer 10000 stappen per dag willen doen. We’ll see. Ik leg mezelf absoluut geen druk op. Nu ja, oké een beetje. Waar ik anders makkelijk in de sofa bleef zitten als het wat minder ging zal ik me nu toch “forceren” om mijn doel te halen.

Weet je, nu er in juli weer een kleinkindje bijkomt, jajaaa nummertje 6 is onderweg, moet ik zorgen dat ik extra fit oud word hé, kwestie van binnen een paar jaar nog zonder zorgen achter dat prutske aan te kunnen lopen. Net zoals bij de vorige kleinkindjes wil ik graag de zwangerschap hier in beeld brengen en opvolgen. Het leven zoals het is, kleine kindjes die groot worden… is er een leuker onderwerp om over te schrijven!?

Bovenstaand beeldje is een erfstuk. Het kleine bronzen kunstwerkje van een zwangere vrouw met kind zette ik in een brocante zeef. Die zeef vond ik, natuurlijk, in de kringwinkel. Een origineel alternatief en moderne touch om een klassiek beeldje tentoon te stellen. Klik hier voor meer creatieve oplossingen met kringloopkoopjes.

Dit lees je misschien ook graag...

1 Reactie

  1. Prachtig gefotografeerd, het kunstwerkje in de oude zeef en de schaduw!
    Succes met alles!

Reacties zijn gesloten.