Vorig jaar was ik voor november geefmaand kaartjes beginnen te versturen naar mensen die in de krant een oproep deden. Mensen die ik niet ken maar die om één of andere reden iemand gelukkig willen maken met een kaartje. Soms voor een jarige, soms om een andere reden. Twee Drie vliegen in één klap! Ik maak twee personen gelukkig én mezelf, hoe cool is dat!?

Ook na november ben ik kaartjes blijven sturen. De ene week wel, een andere week niet – gewoon op gevoel – tenzij… ik een oproep lees voor iemand die 50 wordt. Ik geniet zelf nog altijd na van mijn 50ste verjaardag vorig jaar. Heel hard heb ik daar toen naar uitgekeken. Eén, omdat ik dat een speciale – belangrijke – leeftijd vind en twee, omdat ik voor de eerste keer in mijn leven een echt verjaardagsfeest gaf/kreeg. Twee feesten zelfs, in onze tuin, met alles erop en eraan. Het was zalig!

Enfin, bijgevolg beantwoord ik elke vraag voor een 50-jarige met een schriftelijke “tartelette maison”, een verjaardagskaartje. Gewoon, zomaar, omdat post sturen/krijgen fijn is en iemand gelukkig maken evenzeer. En verjaren natuurlijk.  Qua projecten is dit na het 365-dagen-project en art journal trouwens mijn laatste voor 2016.

Beste eekhoorn,

   Morgen ben ik jarig.

   Ik vier mijn verjaardag schriftelijk.

   Zal ik je een schriftelijke taart sturen?

   De secretarisvogel.

Beste secretarisvogel,

   Dat is goed.

   Als je maar wel precies opschrijft

   hoe hij smaakt.

   De eekhoorn.

uit Heden niet jarig, Toon Tellegen

Zomaar dingen voor iemand anders doen is tof maar heel af en toe mag dat ook voor jezelf. Toen ik gisteren in de kringwinkel eindelijk nog eens boekje vond voor mijn Sarah Kay verzameling kreeg ik, mede door de titel, zin om een lenteboeket in huis te halen.  Heden niet jarig, maar toch. Van bloemen word ik gewoon heel blij.

DSCN0054

 

Whatever you decide to do make sure it makes you happy. Paulo Coelho

 

Kaartjes maken bijvoorbeeld?

DSCN9798

DSCN0063

 

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Mooie actie en mooie kaartjes!!
    Die briefwisseling tussen de secretarisvogel en de eekhoorn uit “Heden niet jarig” vind ik echt geweldig 🙂

  2. Die uitspraak van Coelho is er eentje om te onthouden…
    En ja, het versturen en krijgen van leuke post maakt gelukkig ( en jij maakt hele mooie kaartjes)

Reacties zijn gesloten.

error: Content is protected !!